Artizanul expansiunii retailerului Mega Image preia conducerea Delhaize Belgia, un business de 800 magazine şi 5 miliarde de euro

11 sep 2017 Autor: Cristina Rosca

În mandatul său în România, Mega Image a ajuns de la 19 unităţi la 420 de magazine.

Xavier Piesvaux, belgianul în vârstă de 50 de ani responsabil pentru transformarea retailerului Mega Image în cel mai extins lanţ de magazine din România până la plecarea sa în vara lui 2015 (acum Profi este lanţul cu cele mai multe unităţi), preia conducerea Delhaize Belgia. Grupul Alhold Delhaize este şi acţionarul Mega Image, astfel că Piesvaux se întoarce în companie după o perioadă de circa doi ani în care a lucrat pentru gigantul american Walmart, cel mai puternic retailer alimentar din lume, cu o cifră de afaceri de peste 450 mld. euro.

Plecat din România în urmă cu doi ani, Piesvaux a fost regional senior vice president pentru estul Canadei în cadrul Walmart, potrivit profilului său de pe reţeaua de socializare de business LinkedIn. Compania are o prezenţă impor­tantă în special pe continentul nord-american, în Canada, unde lucra Xavier Piesvaux, fiind prezentă din 1994. Gigantul are acolo peste 400 de unităţi.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 11.09.2017

 
Cuvinte cheie:
Mega Image
, retailer
, Delhaize Belgia
, magazin
, Xavier Piesvaux
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide