Companii

Atlas Corporation, afaceri de 21 mil. euro in primul semestru

06.07.2007, 17:11 30

Producatorul de materiale de constructii Atlas Corporation, cu capital grecesc, a inregistrat in primul semestru o crestere de 50% a cifrei de afaceri comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, pana la 21 de milioane de euro.
"In primul semetru au crescut vanzarile cu circa 50% fata de aceeasi perioada a anului trecut. In primele sase luni a fost o cerere puternica de materiale de constructii, pe de o parte datorata si vremii favorabile. Insa pe intreg anul cresterea cifrei de afaceri se va situa la circa 40%", a declarat Nicholas Stamboulis, unul dintre actionari.
Compania estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 47 mil. euro. Firma va investi circa 5 mil. euro, in urmatorii doi ani, pentru extinderea capacitatilor de productie din Romania, diversificarea portofoliului de produse si construirea unor depozite.
"Piata romaneasca este foarte puternica. Vrem sa intensificam productia si sa lansam noi produse. Am deschis o fabrica de polistiren extrudat si vopsele, pe care intentionam sa o extindem in urmatorii doi ani in functie de ritmul de crestere a pietei constructiilor", explica Stamboulis.
Compania a inaugurat ieri doua linii de productie a polistirenului extrudat si a unei game de vopsele lavabile, tencuieli decorative si gleduri, amplasate in comuna Tunari, pe un teren cu suprafata de 72.000 mp.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO