Companii

Auchan merge dupa Iulius Group

14.06.2007, 18:17 10

Oficialii retailerului francez Auchan au anuntat ca, pe langa proiectele pe care le vor dezvolta independent, intentioneaza sa fie prezenti in mall-urile pe care Iulius Group le va deschide in viitor.
"Intentionam ca pe langa proiectele pe care le realizam independent sa fim prezenti si in celelalte mall-uri pe care Iulius Grup le va realiza in perioada urmatoare in Romania. Planurile noastre de dezvoltare prevad ca anul acesta sa deschidem alte doua sau chiar trei magazine pe langa cel din Cluj", a declarat Regis Mougel, director general Auchan Romania.
Compania va inaugura in octombrie magazinul Auchan in cadrul Iulius Mall Cluj, contractul de inchiriere cu Iulius Group fiind deja incheiat.
Oficialul Auchan a mai spus ca firma va deschide anul acesta patru noi locatii, principalele locatii vizate fiind Targu Mures, unde va fi primul magazin deschis anul acesta, Pitesti si, probabil Timisoara, urmand ca anul viitor sa mai fie deschise cel putin alte patru magazine.
Magazinul Auchan de la Cluj va avea o suprafata de 10.000 de metri patrati si 450 de angajati. Zilele acestea Auchan a deschis un birou de recrutare la Cluj-Napoca, birou care se va ocupa de procesul de selectie pentru magazinul din localitate. Conducerea Auchan estimeaza ca hipermarketul din Cluj va avea 18.000 de vizitatori pe zi.
Auchan Romania a investit 40 de milioane de euro in hipermarketul din Cluj-Napoca, iar reprezentantii companiei au declarat ca acesta este primul proiect dintr-o serie mai ampla, pe care Auchan intentioneaza sa le realizeze in parteneriat cu Iulius Grup.
Iulius Mall Cluj va fi cel mai mare dintre cele trei detinute de omul de afaceri Iulian Dascalu, investitia fiind de circa 40,6 mil. euro.
Potrivit reprezentantilor companiei, pe langa Auchan, alte 200 de companii si-au anuntat intentia de a contracta spatii in incinta Iulius Mall Cluj, printre acestea numarandu-se Reebok, Converse, KFC sau Calvin Klein.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO