Companii

Auchan şi-a majorat capitalul cu 180 mil. €

Foto Cosmin Dan

Foto Cosmin Dan

Autor: Cristina Roşca

25.11.2013, 22:13 500

Retailerul francez Auchan, care deţine o reţea de 31 de hipermarketuri pe piaţa locală, şi-a majorat capitalul so­cial cu circa 180 mil. euro de la începutul acestui an, banii fiind aduşi în trei tranşe, ultima în octombrie. Astfel, luna tre­cută francezii au primit o infuzie de capital de 108,5 mil. euro, aceasta fiind cea mai mare majorare de capital (într-o singură tranşă) a unei companii locale în acest an, potrivit datelor ZF pe baza informaţiilor de la Registrul Comerţului.

Reprezentanţii Auchan nu au precizat care este scopul în care vor fi folosiţi banii, însă potrivit datelor ZF, aceştia ar pu­tea merge atât către Real ca urmare a tranzacţiei dintre cele două părţi, cât şi către rebrandingul celor 20 de hiper­mar­keturi preluate de la lanţul german.

Banii primiţi de Auchan reprezintă „o gură de aer proas­păt“ pentru investiţii în contextul în care acestea au fost la mi­ni­me istorice în ultimii ani. În primele nouă luni din 2013 in­ves­tiţiile străine directe au fost de 1,5 mld. euro, în scădere cu cir­ca 10% faţă de anul anterior.

Citiţi mai multe detalii aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 26.11.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO