Companii

Aura Investments aloca 23 de milioane de euro pentru constructia de apartamente in Ploiesti

07.08.2007, 20:18 14

Compania israeliana de dezvoltare imobiliara Aura Investments a cumparat un teren in Ploiesti pe care intentioneaza sa construiasca un ansamblu rezidential format din 265 de apartamente.
Dezvoltarea acestui proiect implica o investitie de aproape 23 mil. euro, in timp ce veniturile obtinute din vanzarea locuintelor sunt estimate la aproape 30 mil. euro, potrivit publicatiei israeliene Globes.
In aceste conditii, pretul mediu al locuintelor este de aproximativ 110.000 euro, iar marja de profit a dezvoltatorilor depaseste 30%.
In urma acestei investitii, valoarea a proiectelor anuntate de Aura Investments pentru piata locala depaseste 300 mil. euro, insumand peste 3.000 de apartamente in Bucuresti, dar si in tara, precum si o serie de centre comerciale.
Pe lista localitatilor din afara Bucurestiului, unde Aura Investments a anuntat ca va dezvolta proiecte rezidentiale se afla si orasele Brasov si Piatra-Neamt, unde urmeaza sa fie realizate circa 2.700 de apartamente.
Compania a platit aproximativ 20 mil. euro pentru preluarea a trei loturi de teren in Brasov, pe care va construi 2.000 de apartamente, in urma unor investitii estimate la circa 200 mil. euro. Totodata, israelienii au in faze incipiente de dezvoltare doua asambluri rezidentiale in Piatra-Neamt, proiecte care insumeaza 700 de locuinte si implica investitii de peste 55 de mil. euro.
La Piatra-Neamt va fi construit si unul dintre primele centre comerciale Galleria, dezvoltate in parteneriat de catre Aura Investments si un alt dezvoltator israelian, Globe Trade Center (GTC).
Proiectul celor doua companii prevede realizarea unei retele de 20 de centre comerciale in orase cu peste 75.000 de locuitori pana in 2011, primele patru orase selectate fiind Arad, Buzau, Piatra Neamt si Suceava.
Compania Aura Investments este activa si pe piata imobiliara a Capitalei, unde a cumparat un teren cu o suprafata de 14.000 de metri patrati, pe care va dezvolta un ansamblu rezidential. Proiectul prevede constructia a 200 de apartamente, ale caror preturi de vanzare sunt estimate la 85.000 de euro. Aura Investments detine 75% din acest proiect, in timp ce o alta companie israeliana, Baron Adam, detine o participatie de 25%.
Deficitul de locuinte atat in Bucuresti, cat si la nivel national a inceput sa atraga cele mai mari investitii din piata imobiliara, pe fondul unei oarecare stabilizari pe segmentele de retail si office, cel putin din prisma proiectelor anuntate.


Alte proiecte Aura Investments
Compania a platit 20 mil. euro pentru preluarea a trei loturi de teren in Brasov, pe care va construi 2.000 de apartamente, in urma unor investitii estimate la circa 200 de milioane de euro.
Israelienii au in faze incipiente de dezvoltare doua asambluri rezidentiale
in Piatra-Neamt, proiecte care insumeaza 700 de locuinte si implica investitii de peste 55 de milioane
de euro.
Dezvoltatorii au cumparat un teren de 14.000 mp. in cartierul Militari din Capitala, pe care intentioneaza sa construiasca 200 de apartamente.
Aura Investments si GTC vor construi o retea de 20 de centre comerciale in orase cu peste 75.000 de locuitori pana in 2011, primele patru orase selectate fiind Arad, Buzau, Piatra-Neamt si Suceava.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO