Companii

Austrian Airlines a mai castigat 2% din piata

08.03.2007, 20:15 14

Compania aeriana Austrian Airlines si-a majorat cota de piata cu 2%, ajungand astfel sa detina la sfarsitul anului trecut 8% din piata aeriana locala de linie regulata.
"Detinem o cota de 8% din piata BSP", a pus Heinrich Vystoupil, general manager Austrian Airlines pe Romania si Moldova.
BSP este un sistem IATA (Asociatia Internationala de Transport Aerian) care faciliteaza vanzarea, raportarea si decontarea biletelor de avion ale agentilor acreditati IATA. Peste 80% din vanzarile de bilete ale liniilor aeriene se fac prin agenti de turism acreditati IATA si prin acest sistem BSP.
"Intrucat piata aeriana din Romania va fi din ce in ce mai fragmentata prin intrarea mai multor companii aerine, vrem sa ne marim cota de piata cu inca unul sau doua procente in acest an", a spus Heinrich Vystoupil.
Piata aeriana de linie regulata din Romania s-a ridicat anul trecut la circa 305 milioane de euro, fiind estimata pentru acest an o crestere pana la 360 de milioane de euro, potrivit reprezentantilor IATA Romania.
Astfel, daca luam in calcul valoarea pietei si cota de piata a Austrian Airlines, putem estima ca cifra de afaceri a companiei a fost in 2006 de peste 24,4 milioane de euro, in conditiile in care in 2005 compania a avut afaceri de 23 de milioane de euro.
Austrian Airlines opereaza saptamanal 56 de zboruri din diferite orase ale tarii catre Viena. Astfel, compania are cea mai mare acoperire in tara dintre operatorii aerieni internationali, pana acum fiind trecute pe lista Austrian Airlines cinci orase din Romania - Bucuresti, Timisoara, Cluj (in colaborare cu Tarom), respectiv Sibiu si Iasi. Rutele Sibiu-Viena si Iasi-Viena au fost introduse anul trecut, contribuind astfel la cresterea cotei de piata a companiei.
Austrian Airlines a luat in calcul si introducerea altor orase pe harta de plecari catre Viena, precum Bacau sau Suceava, dar niciuna dintre aceste variante nu este inca concretizata. "Evaluam in mod frecvent piata din Romania. O cercetare de piata de acest gen a avut loc si in Suceava. Nu este singurul oras pe care l-am luat in calcul si acest lucru nici nu presupune ca vom deschide deja aceasta ruta. Deschidem noi rute doar in cazul in care ne convingem ca o astfel de ruta este cu adevarat profitabila", a mai spus Heinrich Vystoupil.
Pe piata aeriana din Romania activeaza mai multi operatori de linie regulata precum British Airways, KLM, Austrian Airlines, SWISS, TAROM, Carpatair, Tiriac Air, Air France sau Lufthansa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO