Companii

Austriecii au schimbat conducerea kika

09.04.2009, 16:32 61

Grupul austriac kika care opereaza un magazin in zona Militari din Bucuresti, in care a investit 31 mil. euro, l-a schimbat pe Alexandru Creanga, seful operatiunilor de pe piata locala, in urma cu trei saptamani cand l-a numit in pozitia de country manager pe austriacul Werner Grassmann.

Creanga (38 de ani) a fost recrutat la inceputul anului 2007 pentru a coordona deschiderea primului magazin kika din Romania. Numirea lui Grassmann vine dupa patru luni de la deschiderea magazinului, o perioada deosebit de grea pentru toti jucatorii din industria mobilei. In primul trimestru din 2009 principalii retaileri au raportat scaderi ale vanzarilor in euro pentru prima data dupa mai multi ani de cresteri sustinute.
"A fost o decizie de comun acord", a spus pentru ZF noul sef al kika Romania despre plecarea lui Alexandru Creanga. Compania, care nu a facut publice pana acum vanzarile inregistrate in Romania, este unul dintre cei mai importanti retaileri de mobilier si decoratiuni interioare din Europa Centrala si de Est si a decis sa investeasca pe piata locala, la un an dupa venirea suedezilor de la IKEA in 2007. Unul dintre obiectivele kika este sa devina lider de piata in orasele in care este prezent, existand planuri pentru trei unitati in perioada 2010-2011. Cu aceasta unitate kika avea bugetat vanzari de 30-50 mil. euro intr-un an de functionare. In retailul de mobila, estimat la peste 1 mld. euro, mai opereaza companii precum IKEA, Mobexpert, Elvila, Staer, Neoset.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO