Companii

Austriecii de la Petrom cer statului roman sa vina cu bani

17.12.2009, 23:13 36

Petrom, cea mai mare companie locala, spera sa obtina sprijinulstatului roman in vederea realizarii unei eventuale majorari decapital pe care producatorul de petrol si gaze ar putea sa o facapentru programul de investitii.

Wolfgang Ruttenstorfer, CEO-ul grupului petrolier austriac OMV,actionarul majoritar al Petrom, a declarat ca anul viitor companiava avea un buget de investitii de peste un miliard de euro.

"Avand in vedere principiile de prudenta financiara, care nu nepermit sa avem un grad de indatorare de peste 30%, luam in calcul omajorare de capital din partea actionarilor. Aceasta masura aprimit acordul OMV, dar speram sa starnim si apetitul celorlaltiactionari sa participe la aceasta majorare de capital. Avem nevoiede acest sprijin", spune Mariana Gheorghe, directorul generalexecutiv (CEO) al Petrom.

Aceasta nu a precizat valoarea pe care aceasta majorare decapital ar putea sa o aiba. Peste 40% din actiunile Petrom suntdetinute de statul roman. Compania a accesat anul acesta credite dela banci de peste un miliard de euro.

OMV detine 51% din Petrom, Ministerul Economiei are oparticipatie de 20,64%, iar Fondul Proprietatea controleaza 20,11%din titluri.

Restul de 8,24% din actiuni sunt listate la BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO