Companii

Auto: Segmentul monovolumelor accelereaza

01.10.2007, 00:39 17

In primele opt luni ale anului, vanzarile inregistrate de automobilele din segmentul monovolumelor (modele destinate cu precadere familiilor, care au cel putin cinci locuri) au inregistrat o crestere de aproape 100% in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut, la 2.222 de unitati.
Cel mai bine vandut model din segment este Skoda Roomster, model ce a fost lansat pe piata locala in primul trimestru al acestui an. Vanzarile sale au totalizat in primele opt luni un total de 503 unitati, dintre care 69 la nivelul lunii august.
Ford S-Max, monovolumul realizat pe platforma comuna cu Galaxy lansat de constructorul american pe piata locala in vara anului trecut, este clasat pe locul 9, cu 95 de unitati, dintre care 14 in august. In acelasi interval, Galaxy a inregistrat vanzari de 32 de unitati. "Segmentul monovolumelor este unul inca in dezvoltare pe piata locala si care inca nu a ajuns la adevaratul sau potential", a declarat Catalin Gavra, directorul general al Romcar, importatorul Ford pe piata locala.
In vara acestui an, Ford a lansat pe piata locala versiunea facelift a lui C-Max, monovolumul compact al gamei, realizat pe platforma comuna cu Focus. In intervalul ianuarie-august, vanzarile lui C-Max au ajuns la 53 de unitati (incluzand si vanzarile primei generatii), dintre care aproape jumatate la nivelul lunii august.
Cea mai mare pondere in clasamentul celor mai bine vandute modele din segmentul monovolumelor este detinuta de Grupul Volkswagen, cu modelele Skoda, VW si Seat. VW Touran este clasat pe locul cinci, cu 168 de unitati, inaintea lui, pe pozitia a patra, fiind Seat Altea XL cu 181 de modele, in timp ce versiunea standard a acestuia a inregistrat vanzari de 137. Mercedes-Benz detine doua modele in topul celor mai bine vandute monovolume in primele opt luni, B-Klasse pe pozitia a opta, cu 114 unitati, si Viano cu 54. Ambele modele au inregistrat o crestere importanta a vanzarilor in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut, de 65,2%, respectiv 125%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO