Companii

Autoconstruct, utilaje de constructii de 10 mil. euro

27.10.2006, 16:28 61

Compania Autoconstruct, reprezentantul pe piata locala al mai multor producatori de echipamente folosite in transportul materialelor si utilajelor de constructii, al deseurilor sau combustibilului, a inregistrat in primele noua luni ale anului vanzari de 10 milioane de euro, in crestere cu 53% fata de perioada similara a anului trecut.
"Cresterea se datoreaza in primul rand cresterii volumului constructiilor precum si faptului ca parcul auto din acest domeniu este invechit, iar innoirea lui a devenit absolut necesara", a declarat Viorel Rusu, directorul general si actionarul unic al companiei.
Pentru 2006, Autoconstruct isi propune sa vanda echipamente cu o valoare de 17 milioane de euro, in crestere cu 30% fata de 2005 si de doua ori mai mult fata de 2004, cand au fost inregistrate vanzari de opt milioane de euro, potrivit reprezentantilor Autoconstruct.
Trendul ascendent al vanzarilor este asteptat si pentru anul viitor, atat datorita investitiilor efectuate si cresterii pietei constructiilor, cat si aderarii Romaniei la Uniunea Europeana.
"Aderarea la UE va impulsiona afacerile companiei datorita eliminarii taxelor vamale", a precizat Rusu.
Autoconstruct se ocupa de comercializarea echipamentelor produse de compania germana F.X. Meiller GmbH & Co KG, producatorii belgieni Faymonville AG si Stokota NV, precum si Emi Tecno Due din Italia si isi propune sa vanda in acest an peste 500 de unitati, in special semiremorci si suprastructuri basculante.
Echipamente importate de Autoconstruct sunt fabricate, printre altele, pe sasiuri MAN, Mercedes, Renault, Scania sau Iveco si sunt comercializate prin intermediul punctelor de vanzare din Bucuresti, Cluj-Napoca si Timisoara. Principalii clienti de pe piata locala ai Autoconstruct sunt firmele de constructii Apolodor, Strabag, Delta ACM, Tehnologica Radion, Bog'Art, Hidroconstructia si Electromontaj, care au in derulare proiecte de constructii si infrastructura de sute de milioane de euro.
In anul 2005, Autoconstruct a inregistrat un profit net de 55.000 de euro, potrivit informatiilor oferite de Ministerul Finantelor, profit afectat de investitiile facute in deschiderea unui nou sediu.
"Am investit 700.000 de euro in construirea unui nou sediu in Otopeni, atat pentru birouri, cat si pentru service si showroom, iar in acest an ne propunem sa incepem lucrarile la un alt service, la mai putin de 200 de kilometri departare de Bucuresti", a mai spus Rusu.
Investitia necesara este estimata la un milion de euro.
Autoconstruct are in prezent 40 de angajati, jumatate dintre acestia desfasurandu-si activitatea in service.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO