Companii

Avem candidaţi bine pregătiţi, dar nu sunt posturi pentru ei

Avem candidaţi bine pregătiţi, dar nu sunt posturi...

Autor: Adelina Mihai

15.08.2014, 00:07 746

Procesul de recrutare s-a schimbat foarte mult în ultimul deceniu, astfel că, dacă în urmă cu 14 ani se plasau candidaţi supracalificaţi, în prezent, în unele domenii, nici cel mai bine pregătiţi candidaţi nu îşi găsesc slujba pentru care s-au pregătit.

„La începutul activităţii noastre, recrutam profiluri destul de simple. Îţi părea rău să constaţi că plasezi ca secretară sau ca asistentă o persoană care a terminat o facultate şi un masterat şi care ştie mult mai multe decât i se cere în job. Am trecut apoi prin perioada 2006-2007, când nu găseai candidaţi aproape deloc pregătiţi pentru ce aveai nevoie. În acel moment, aveam un focus deosebit pentru activităţile de business process outsourcing. Era complicat să faci faţă situaţiei: existau posturi, nu existau candidaţi“, a explicat Mirela Marinescu, Head of Executive Search în cadrul companiei de recrutare APT, prezentă la cea de-a XII-a ediţie a dezbaterilor HR Insider, organizată la finalul lunii trecute de către ZF Corporate, platforma online de business a Ziarului Financiar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO