Companii

Averea din conturile de lux a crescut cu 60%

18.08.2009, 17:30 20

Investitorii cu bani si clientii institutionali si-au crescut cu peste 60% pana la 43,8 milioane de lei averea plasata anul acesta in conturile individuale administrate de managerii de fonduri mutuale.

 "Cel mai mare cont pe care il administram apartine unui client institutional si este in valoare de aproximativ 2 milioane de euro", a spus Mihail Ion, presedintele Raiffeisen Asset Management. Societatea administreaza conturi in valoare de 22,6 mil. lei apartinand clientilor institutionali, precum companiile de asigurari si fondurile de pensii.

Conturile individuale de investitii se adreseaza in special persoanelor cu disponibilitati financiare ridicate. Suma cu care poate fi deschis un astfel de cont variaza intre 100.000 de lei si 400.000 de lei. Investitorul in contul individual beneficiaza, in schimbul unui comision de administrare anual de 2-3%, de flexibilitate si personalizarea investitiilor.

"Exista clienti care isi deschid un cont cu 2 milioane de lei, pentru ca mai apoi sa faca retrageri lunare, sau clienti care investesc lunar in cont", spune Razvan Rusu, director de investitii la societatea Aviva Investors, care gestioneaza conturi in valoare de 14 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO