Companii

Aveţi bilanţul unei companii. Ce este indicatorul de risc sau de gestiune?

Aveţi bilanţul unei companii. Ce este indicatorul de...

Autor: Adelina Mihai

20.06.2013, 20:41 655

Cei care vor să înţeleagă mai bine no­ţiu­nile legate de lichiditatea, riscul, profita­bili­ta­tea şi indicatorii de gestiune ai unei companii au acum la dispoziţie un curs online, cu o durată de aproximativ o oră, pentru a-şi pune la punct cunoştinţele despre cei mai impor­tanţi indicatori financiari la care trebuie să se uite în bilan­ţul unei com­panii.

Unul dintre cele zece pro­grame de e-lear­ning de pe ZFeLEARNING.ro, plat­forma de cursuri video on­line în limba română lan­sată de ZF, are ca obiec­tiv învăţarea cursanţilor, prin exemple practice, să inter­pre­teze per­for­manţele unei companii din pers­pec­tiva unor indicatori finan­ciari.

Astfel, cursanţii care nu au neapărat o pregătire în domeniul financiar pot învăţa cum să „ci­tească“ informaţiile despre starea financiară a unei entităţi pentru a decide, de exemplu, dacă vor încheia un parteneriat cu compania respectivă.

De multe ori, cifrele „seci“, luate ca atare, fără un context în care să fie corelate cu alte elemente ale businessului, nu oferă infor­maţii relevante despre performanţa financiară a unei companii.

De asemenea, cursanţii sunt învăţaţi ca, atunci când vor să facă o analiză financiară a unor indicatori din bilanţ, să facă o analiză com­parativă cu indicatorii companiilor com­pe­titoare şi nu cu alte sectoare de activitate, pentru că nu ar avea relevanţă.

Cursul, livrat sub titlul de „Interpretarea în 4 paşi a indica­to­rilor financiari de bază“, are un preţ de 31 de euro (TVA in­clusă) şi se poate co­man­da de pe www.zfelearning.ro.  Plat­forma este dez­vol­tată de ZF în parte­ne­riat cu BDO Business School (pro­gramul de training al com­paniei de audit şi con­sultanţă de bu­siness BDO), Ex­pand Health România (con­sultanţă în mana­gement şi marketing farmaceutic), Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (firmă de avocatură) şi The Academy at PwC (centrul de training al firmei de audit şi consultanţă fiscală PwC).

Acest articol a apărut în ediţia tiparită a Ziarului Financiar din data de 21.06.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește și
AFACERI DE LA ZERO