Companii

Azur Timisoara vinde vopsele de 16 mil. euro

06.05.2010, 23:09 305

Producatorul de vopsele Azur din Timisoara, subsidiara a ICCIndustries Inc New York, si-a bugetat pentru acest an o cifra deafaceri de circa 16,5 mil. euro, in usoara crestere fata de anultrecut.

"Pentru acest an ne propunem o crestere cu 5% a afacerilor, inconditiile in care piata materialelor de constructii este incontinuare grav afectata de criza financiara. Somajul in cresteresi blocarea proiectelor imobiliare vor afecta si in urmatoareaperioada de timp piata de lacuri si vopsele, a declarat EugenNiculescu, managerul diviziei de vopsele Azur.

Clientii Azur sunt firmele producatoare de mobila, companiiledin domeniul constructiilor civile si industriale, producatoriiinterni si externi de poliesteri armati cu fibra de sticla, firmelecare fabrica anvelope de cauciuc si consumatorii casnici.

Azur comercializeaza lacuri si vopsele sub marcile Roua, Evrika,Edil, brandul Qtek si sitemul de nuantare Natura.

Compania mai are 250 de angajati, conducerea Azur anuntand ca lainceputul anului 2009 s-a vazut nevoita sa efectuezedisponibilizari de personal. In 2008 numarul mediu de salariati aicompaniei era de 289 de persoane.

Piata in scadere

Piata de vopsele s-a situat anul trecut la aproximativ 180 demilioane de euro, in scadere fata de valoarea de 220 de milioane deeuro inregistrata in 2008.

Cel mai afectat segment pe piata a fost cel destinatconstructiilor noi, urmat de sectorul industrial si auto.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO