Companii

Banca Mondiala: Nu ne mai intoarcem in sediul care a ars

19.07.2009, 19:15 42

Banca Mondiala, unul dintre chiriasii care aveau sediul in cladirea de birouri Millennium Business Center - care a ars la sfarsitul lunii iunie, a reziliat contractul de inchiriere a spatiului de circa 1.000 de metri patrati pe care il ocupa in acest imobil, activitatea urmand a fi desfasurata intr-un proiect de birouri din nordul orasului.
"Am reziliat contractul din mai multe motive, incendiul fiind doar ultimul dintre ele", a declarat pentru ZF Iolanda Staniloiu, purtatorul de cuvant al Bancii Mondiale la Bucuresti.
Banca inchiriase initial trei din cele 18 etaje ale imobilului, ulterior restrangandu-si activitatea pe un etaj si jumatate, ceva mai mult de 1.000 de metri patrati.
Printre chiriasii cladirii situata in centrul Capitalei, langa Biserica Armeneasca, se mai numara si firmele Transelectrica, Sanofi-Aventis, casa de avocatura Bulboaca & Asociatii sau banca MKB Romexterra.
In piata spatiilor de birouri circula informatii ca mai multi chiriasi sunt in cautarea unor noi sedii. "Pot spune ca Transelectrica a revitalizat piata de birouri, cautand spatii pentru cateva sute de angajati", a declarat un consultant de pe piata.
"La ora actuala contractul de inchiriere este suspendat din cauza evenimentului din data de 26 - 27 iunie 2009", au declarat reprezentantii Transelectrica, ai carei angajati lucreaza acum in sediul filialei Formenerg sau in sediul Dispeceratului Energetic National.
Reparatiile la cladirea aflata in portofoliul fondului german DEGI nu au inceput inca, imobilul fiind trecut prin mai multe teste pentru a fi evaluate consecintele incendiului. Deocamdata firmele care vor sa se intoarca in cladire nu stiu cand vor putea face acest lucru. Reprezentantii DEGI nu au precizat pana la inchiderea editiei daca si alti chiriasi au reziliat contractele din Millennium Business Center.
Cladirea de birouri a fost dezvoltata de un grup de oameni de afaceri greci si construita de compania cu actionariat turc Summa, trecand prin portofoliile mai multor proprietari. Ultima tranzactie a fost realizata in 2007, cand germanii de la DEGI au preluat un pachet de trei cladirii de birouri, Millennium fiind evaluata la vremea respectiva la 52,5 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO