Companii

Bardeau Holding,5 mil. euro in irigatii si ferme zootehnice

17.06.2005, 15:17 219

Grupul de firme cu profil agricol Bardeau Holding Romånia, care are capital austriac, va demara in acest an un program de investitii de 5 milioane de euro care sa asigure dezvoltarea productiei agricole, precum si reducerea costurilor de productie.

"Investitiile vor viza baza de receptie din localitatea Chisineu-Cris (Arad), fabrica de brånzeturi din localitatea Gradinari (Caras-Severin) si orezaria din Banloc (Timis). De asemenea, se va pune in functiune si moderniza sistemul de irigatii din localitatea Horia (Arad) in suprafata de 1.200 ha si se va continua procesul de modernizare a celor 10 ferme zootehnice pe care le detine compania", a declarat pentru ZF Transilvania Voislava Todor, directorul general al companiei.

Potrivit acestuia, grupul a avut anul trecut o cifra de afaceri de 185 de miliarde de lei (circa 4,5 milioane de euro), iar pentru anul acesta se estimeaza atingerea a 250 de miliarde de lei (aproximativ 6,7 milioane de euro).

Bardeau Holding Romånia isi desfasoara activitatea in trei judete din vestul tarii - Timis, Arad, Caras-Severin -, ocupåndu-se de productia vegetala, cresterea animalelor, depozitarea, comercializarea si prelucrarea produselor agricole.

Activitatile in sectorul vegetal al firmei se desfasoara pe 27.000 de hectare, din care 6.680 de hectare reprezinta concesiuni de la Administratia Domeniilor Statului si 1.000 de hectare sunt luate in arenda de la proprietari particulari.

"Pe suprafata agricola, Bardeau Holding cultiva cereale, leguminoase pentru boabe, plante uleioase, sfecla de zahar, plante furajere si orez, aici existånd cea mai veche orezarie din tara. Sectorul zootehnic al firmei este compus din 10 ferme de crestere a animalelor", a detaliat directorul general al companiei. El a adaugat ca intreaga logistica si service-ul pentru masinile agricole din cadrul grupului de firme se realizeaza in atelierele proprii, scopul final fiind obtinerea unei eficiente maxime in productia cu profil agricol.

Grupul austriac mai detine si doua baze de receptie cu acces auto si CFR, dotate cu uscatoare de cereale si cu o linie de procesare pentru conditionarea semintelor. Furajele concentrate necesare sectorului zootehnic sunt produse intr-o fabrica de nutreturi combinate cu o capacitate de productie de 20 tone/h, situata in Berzovia (Caras-Severin).

Intrat pe piata in 2002, grupul de firme Bardeau, detinut de contele austriac Andreas Bardeau, a investit in Romånia 36 milioane de euro. In prezent, in cadrul grupului lucreaza circa 400 de angajati. laura.laurentiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO