Companii

BAT are 100 mil. euro pentru dublarea productiei

25.01.2007, 18:48 28

Producatorul de tigarete British American Tobacco (BAT) Romania va investi in urmatorii doi ani intre 80 si 100 milioane euro in dublarea capacitatii de productie.
In prezent, compania produce peste 14 miliarde de tigarete pe an in fabrica detinuta la Ploiesti.
"Facilitatea de productie a BAT de la Ploiesti a intrat pe harta Uniunii Europene si astfel ca proiectul de investitii, gandit de mai mult timp a devenit oportun in contextul actual", a declarat Adrian Popa, corporate affaires manager al BAT.
Potrivit informatiilor companiei, in urma investitiei, BAT isi va creste vanzarile pe pietele din Uniunea Europeana si va exporta si in spatiul extracomunitar. Anul trecut, circa 14% din totalul productiei fabricii de la Ploiesti a fost destinat pietelor externe.
"In doi ani, exporturile vor detine 50% din productie", a mai spus Adrian Popa.
Noile capacitati de productie vor fi construite la Ploiesti, unde functioneaza o unitate de productie a BAT data in folosinta in 1997, pe terenul pe care compania il detine in apropierea actualei fabrici. Proiectul de investitii va fi finalizat pana la inceputul anului 2009.
British American Tobacco a decis in vara anului 2005 sa inchida unele unitati din Marea Britanie si Irlanda, o parte a activitatii urmand sa fie relocata in Romania, Polonia si Elvetia. Compania a precizat ca valoarea economiilor pe care le va realiza daca va inchide unitatile mentionate se va ridica, anual, la 40 de milioane de lire sterline. BAT produce marci de tigarete cum ar fi Lucky Strike, Kent si Pall Mall.
British American Tobacco (Romania) Trading SRL, subsidiara BAT din Romania, a realizat in 2006 o cifra de afaceri de 1,97 miliarde de lei (560 de milioane de euro) in crestere cu circa 30% fata de nivelul de 1,51 miliarde de lei din 2005, potrivit Mediafax. Piata romaneasca a produselor din tutun este dominata in proportie de peste 90% de filialele locale ale grupurilor BAT, Phillip Morris si Japan Tobacco International.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO