Companii

BauMax are 40 mil. euro pentru extinderea retelei de bricolaj

06.06.2007, 18:44 36

Lantul austriac de magazine de tip do-it-yourself BauMax va investi 40 mil. euro in acest an in deschiderea a patru noi unitati pe piata locala, la Targu-Mures, Bacau, Cluj-Napoca si Craiova.
Reteaua, care va numara 6 magazine la finele 2007, si-a planificat alte 6 inaugurari in 2008, cand va intra si pe piata din Capitala.
"Vom deschide mai multe unitati in Bucuresti, in urmatorii cinci ani", a declarat Emma Anghel, managerul de marketing al BauMax Romania. Primul magazin al retelei din Bucuresti va fi localizat in centrul comercial Sun Plaza din sudul orasului.
Compania a incheiat contracte de inchiriere cu operatorul centrelor comerciale European Retail Park, pentru magazinele din orasele Targu-Mures si Bacau, planificate pentru acest an, dupa ce in 2006 BauMax a deschis cea de-a doua unitate a retelei in cadrul aceluiasi centru comercial din Sibiu.
Alte orase vizate de austrieci sunt Cluj-Napoca, unde vor deschide un magazin in urmatoarele saptamani, si Craiova, locatie programata tot pentru acest an.
Compania va ajunge la o retea de 25 de magazine in Romania la orizontul anului 2012, iar pe termen lung aceasta ar putea depasi numarul de 40 de unitati, potrivit planurilor BauMax.
Magazinele BauMax au o suprafata de vanzare de 10.000 de metri patrati si listeaza aproximativ 30.000 de articole. Cea mai mare unitate a retelei va fi inaugurata in aceasta luna la Targu-Mures, avand in plus 2.000 de metri patrati pentru sistemul de achizitionare drive-in.
Pe piata locala mai activeaza retelele internationale de bricolaj Praktiker, Bricostore si Mr. Bricolage, dar si lanturi de magazine detinute de investitori locali precum Arabesque, Dedeman Bacau sau Ambient Sibiu. Pe piata din provincie a mai intrat in acest an reteaua de magazine de tip do-it-yourself Brithouse, dezvoltata de Customline Construct din Bucuresti, cu capital britanic, si urmeaza sa fie deschis primul magazin al retelei turce Tekzen. In plus, compania germana Hornbach a anuntat deschiderea unui centru de distributie a materialelor de constrctii si gradinarit in Capitala, in urmatoarele saptamani.
Retelele de bricolaj detinute de companii internationale ar putea ajunge la peste 70 de unitati la sfarsitul anului 2008, potrivit planurilor de extindere anuntate de jucatori.
BauMax a intrat pe piata locala in toamna anului trecut, prin deschiderea unui magazin in Brasov. Lantul austriac, cu afaceri de peste un miliard de euro, numara in prezent 126 de magazine de bricolaj in Europa Centrala si de Est, avand planificate alte intrari pentru urmatorii ani, pe pietele din Bulgaria si Turcia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO