Companii

BCR iese cu un fond mutual pe actiuni

18.10.2005, 19:07 26

SAI BCR Asset Management va lansa, pana la finele anului, un fond de investitii cu grad de risc ridicat, sumele atrase urmand sa fie plasate, aproape integral, in titluri cotate pe piata de capital, a declarat directorul general al SAI BCR Asset Management, Doru Tiberiu.

"Consiliul de administratie a avizat recent documentele noului fond, care vor fi aprobate de actionari la finele lunii. Dupa primirea avizului de la Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare, speram sa iesim pe piata cu noul fond pana la finele anului", a adaugat Tiberiu.

El a mai spus ca denumirea fondului nu a fost inca stabilita, dar cu certitudine aceasta va incepe cu litera "E".

"BCR Asset administreaza doua fonduri - BCR Clasic si BCR Dinamic, lansate in august 2002, respectiv iulie 2003. Pentru a pastra traditia, numele fondului va incepe cu litera E", a afirmat Tiberiu. Potrivit acestuia, lansarea noului fond este efectul tendintei de reducere a dobanzilor si diminuarii randamentelor instrumentelor de economisire bancare, dar si conjuncturii favorabile a pietei de capital nationale si internationale.

"Reducerea dobanzilor a orientat economiile unor clienti bancari catre fondurile mutuale. Deci, potential de atragere de noi surse exista, iar initiativa noastra nu face altceva decat sa vina in intampinarea nevoilor clientilor", a spus Tiberiu. In primele 12 luni de la lansare, estimarile oficialului BCR Asset indica atragerea a 800 de investitori si cresterea activului cu 150%. Valoarea unei unitati de investitie va fi de 100 lei.

Parte a grupului financiar Banca Comerciala Romana, SAI BCR Asset Management a fost infiintata in anul 1998 si are un capital social de 500.000 lei.

Actiunile societatii sunt controlate de BCR - 20% si Financiara SA - 39,44%.

Conform datelor societatii de administrare, activele BCR Clasic si BCR Dinamic totalizau, in data de 12 octombrie, peste 45,6 milioane de lei, iar numarul investitorilor se ridica la 7.000 de persoane.

BCR Clasic este un fond care plaseaza disponibilitatile in obligatiuni si instrumente cu venit fix (grad de risc scazut), in timp ce politica BCR Dinamic este orientarea sumelor catre titluri cotate, circa 50% din activ (grad de risc mediu).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO