Companii

BDG a gasit „inlocuitor” pentru ketchup-ul Heinz

19.10.2009, 23:15 143

Pepe Berciu, unul dintre actionarii importatorului de bauturialcoolice BDG Import, intentioneaza sa acopere prin distributiabrandurilor de whisky The Famouse Grouse, The Macallan si HighlandPark, vanzarile de 1,7 mil. euro ale ketchup-ului Heinz siwhisky-ului Cutty Sark, marci care au iesit din portofoliulcompaniei la inceputul anului.

"Preluarea marcilor Edrington se va face simtita in cifra deafaceri abia anul viitor, insa vanzarile brandurilor The FamouseGrouse, The Macallan si Highland Park vor acoperi chiar din ultimultrimestru al acestui an vanzarile realizate de Cutty Sark inaceeasi perioada a anului trecut", a declarat Pepe Berciu,directorul general si actionarul BDG Import, companie care a rulatanul trecut afaceri de peste 30 mil. euro.

BDG Import a devenit importatorul si distribuitorul marcilorgrupului englez Edrington Group in luna octombrie a acestui an.

Producatorul brandului The Macallan este una dintre cele maimari companii europene din piata de whisky, ruland anul trecutafaceri de aproape 420 de milioane de euro.

Brandul de whisky The Macallan a fost distribuit anterior deimportatorul de bauturi alcoolice Cristalex.

"The Famouse Grouse, The Macallan si Highland Park vor intregiportofoliul BDG deoarece vom acoperi mai puternic segmentul descotch whisky", explica actionarul BDG Import, companie care are inportofoliu unul dintre cele mai vandute branduri de americanwhiskey de pe plan local, Jack Daniel's.

Astfel, BDG va intra cu aceste branduri in competitie directa cucele mai vandute branduri de whisky de pe plan local, J&B siJohnnie Walker (Sollers PPD), Balantine's (Pernod Ricard), Grant'ssi Teacher's (Cristalex).

"Brandurile vor fi comercializate majoritar prin intermediulHoReCa (hoteluri, restaurante, cafenele - n.red.), dar vor fidisponibile si pe rafturile magazinelor de la finalul acesteiluni", a mai spus Berciu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO