Companii

Becsenescu este in negocieri pentru vanzarea companiei de transport de persoane Antares

29.08.2008, 19:49 107

Dumitru BecSenescu, proprietarul grupului de firme Antares, este in negocieri pentru vanzarea companiei de transport de persoane Antares Transport, valoarea la care ar putea sa se incheie tranzactia situandu-se in jurul a 7 milioane de euro, potrivit unor estimari ZF.
"Suntem in tratative cu o firma straina, care vrea sa intre in Romania, pentru vanzarea Antares Transport, care opereaza transporturi interne de persoane", a spus Becsenescu. Antares Transport ruleaza anual afaceri de circa 4,5 milioane de euro, avand potential de crestere in urmatorii ani.
Chiar daca pe piata de transport de persoane nu au fost tranzactii pana in prezent, in curierat, spre exemplu, unde se opereaza tot cu flote auto, deal-urile au pornit de la un multiplu de 1,5 raportat la cifra de afaceri.
"Intr-adevar, firmele de transport international de persoane se confrunta cu anumite probleme, insa piata transportului intern este in crestere", a precizat Becsenescu. Pe piata transportului rutier de persoane cei mai mari jucatori sunt Atlassib International si Eurolines, in timp ce pe piata transportului intern are o prezenta importanta Dacos, care si-a anuntat intentia de vanzare, si alte firme din holdingul Atlassib, controlat de omul de afaceri sibian Ilie Carabulea.
La inceputul acestui an Becsenescu a atras fondul de investitii Reconstruction Capital II (RC II) in actionariatul hotelului Fantasy Beach din Mamaia. Becsenescu impreuna cu RC II vizeaza construirea unui complex de apart hoteluri in apropierea hotelului Fantasy Beach. "In prezent suntem in procesul de obtinere a avizelor", a spus proprietarul Antares, care mai are o participatie de 37% la hotel, in timp ce un pachet de 67% a fost preluat de RC II pentru opt milioane de euro.
Fantasy Beach a fost afiliat la lantul Golden Tulip si va fi deschis pe toata perioada anului, dispunand de o capacitate de 305 camere.
In acelasi timp, Becsenescu are negocieri si pentru atragerea unui fond de investitii intr-un proiect imobiliar pe care urmareste sa-l dezvolte in Capitala. "Nu va pot spune deocamdata despre ce este vorba, dar investitia se va ridica la 30 de milioane de euro", a precizat el.
Grupul Antares, care va rula in acest an afaceri de circa 30 mil. euro, mai include pe langa activitatea de transport rutier de persoane, turism si imobiliare, un distribuitor GPL si o firma de transport feroviar de marfa - Classfer. Desi in prezent nu este in negocieri pentru vanzarea acestor firme, Becsenescu nu exclude aceasta posibilitate. "Pentru firma de GPL am primit mai multe oferte de-a lungul timpului, insa nu am vandut-o pentru ca am considerat ca raportul pret-valoare nu era cel pe care noi il asteptam, insa vom fi in continuare interesanti pentru ca este o piata foarte dinamica. In ceea ce priveste piata de transport feroviar de marfa, se vor intampla destul de multe in perioada urmatoare. Contam pe intrarea unor jucatori mari care vor fi interesati de achziitii pe piata locala", a spus Becsenescu, referindu-se la intrari ale unor giganti precum Deustche Bahn.
Compania Classfer ruleaza afaceri de circa sase milioane de euro si concureaza cu Unifertrans, Servtrans sau Grup Feroviar Roman.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO