Companii

BelRom aloca 100 de milioane de euro pentru parcul de retail din Colentina

BelRom aloca 100 de milioane de euro pentru parcul de retail din Colentina

Carl Decoopmana, presedintele BelRom

18.09.2007, 18:29 130

Dezvoltatorul imobiliar BelRom va aloca 100 de milioane de euro pentru amenajarea unui parc de retail si a doua cladiri de birouri in cartierul Colentina din Bucuresti, pe amplasamentul fostei fabrici Helitube din sectorul 2.
"Am achizitionat terenul din Colentina cu 60 de milioane de euro, iar lucrarile de amenajare vor costa 100 de milioane de euro. Centrul va include si un hipermarket de 22.000 de metri patrati. Proiectul va fi finalizat in 2009-2010", a declarat presedintele companiei, Carl Decoopman.
In cartierul Colentina nu a fost anuntat pana in prezent niciun proiect de centru comercial, cei mai importanti jucatori de retail prezenti in zona fiind Carrefour si Metro.
BelRom este controlata in proportie de 80% de trei oameni de afaceri belgieni, respectiv Carl Decoopman, Steven Vandenbosse si Hendrik Danneels.
Compania intentioneaza sa investeasca pana in 2010 circa 600 mil. euro in dezvoltarea de parcuri de retail, cel mai recent proiect fiind European Retail Park Targu Mures pentru care a alocat 60-65 mil. euro.
Parcul de retail de la Targu Mures este al doilea proiect derulat de companie in Romania, dupa cel din Sibiu, urmand sa fie finalizat pe 24 octombrie. Complexul a fost construit pe o suprafata totala de 14 hectare, spatiile construite totalizand 65.000 de metri patrati. Parcul comercial include un hipermarket Auchan, un magazin de bricolaj Baumax si un centru Media Galaxy, alaturi de o galerie comerciala.
Anul viitor, BelRom va derula 3-4 proiecte similare, in Bacau, Braila, Deva si Focsani, urmand ca in 2009 sa deschida parcuri de retail la Ramnicu Valcea, Drobeta-Turnu Severin, Bistrita si Botosani. Investitia medie intr-un parc de retail este de 50-60 mil. euro.
Toate parcurile includ galerii comerciale, precum si magazine Media Galaxy, in urma unui parteneriat incheiat de BelRom cu grupul Altex.
Potrivit reprezentantului companiei, in parcul de retail de la Bacau va functiona un hipermarket Real, un magazin Baumax si un Media Galaxy, in timp ce la Braila, complexul va include un hipermarket Carrefour care va fi deschis la 15 decembrie. In parcul de retail de la Deva va fi amenajat un magazin de bricolaj Bricostore, precum si un Carrefour si un Media Galaxy, aceleasi retele urmand sa fie prezente si in proiectul BelRom de la Focsani.
Compania are ca strategie constructia si dezvoltarea de parcuri de retail, pe care ulterior intentioneaza sa le vanda unor foduri de investitii. "Am reusit deja sa vindem parcul din Sibiu fondului North Asset Management pentru de 83 de milioane de euro", a spus Decopman.
European Retail Park Sibiu a fost deschis in noiembrie 2006, dupa investitii de 50-55 de milioane euro.
Sursele de finantare ale dezvoltatorului sunt fondurile proprii, banci belgiene, precum KBC Belgia, compania incepand sa colaboreze si cu institutii de credit din Romania, precum UniCredit Tiriac sau ING Bank.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO