Companii

Bilantul easyJet la doua luni: 24.000 de pasageri transportati

Bilantul easyJet la doua luni: 24.000 de pasageri transportati
21.11.2007, 17:13 19

Compania low-cost easyJet, care a introdus pe 10 septembrie primul zbor pe piata locala, a transportat pana in prezent 24.000 de pasageri pe cele trei rute pe care opereaza in si dinspre Romania, potrivit reprezentantilor companiei.
Ruta Bucuresti-Milano, cu care compania a intrat pe piata locala, a atras pana acum 15.000 de pasageri, in timp ce cursele spre Londra si Madrid, introduse la sfarsitul lunii trecute, au atras 5.000, respectiv 4.000 de pasageri.
Reprezentantii companiei au mai spus ca vor sa transforme Romania intr-o piata cheie pentru easyJet, estimand pentru primul an de operare pe piata locala un trafic de 225.000 de pasageri. Desi anul acesta easyJet nu va mai lansa noi zboruri cu plecare din Romania, pentru anul viitor analizeaza noi rute atat cu plecare din Bucuresti, cat si din alte orase din Romania.
Pe piata low-cost din Romania a mai intrat in acest an Germanwings, in timp ce companiile deja existente Wizz Air, MyAir, SkyEurope si Blue Air si-au continuat extinderea. Spre deosebire de celelalte companii low-cost de pe piata, easyJet opereaza de pe aeroportul Otopeni, si nu de pe aeroportul Baneasa, ca urmare a unor neintelegeri cu reprezentantii aeroportului.
Low-cost-ul easyJet este printre cei mai importanti jucatori pe piata din Europa, transportand peste 37 de milioane de pasageri in ultimele 12 luni. Reteaua easyJet a ajuns in prezent la 352 de rute care leaga 88 de aeroporturi din 23 de tari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO