Companii

Bioeel Targu-Mures produce pentru Ozone Laboratories

30.09.2005, 19:30 444

Compania farmaceutica Ozone Laboratories, parte a Ozone Laboratories UK, a incheiat un parteneriat cu firma Bioeel din Targu-Mures pentru lansarea a doua noi produse. Spironolactona, primul din cele doua medicamente, a fost lansat in urma cu cateva zile, in timp ce al doilea produs, Tramadol, va intra pe piata peste o luna.

"Parteneriatul cu Bioeel reprezinta un pas inainte facut de Ozone in ceea ce priveste largirea portofoliului si a bazei de productie in Romania. Intentionam ca pana la sfarsitul anului sa avem un portofoliu de produse care sa includa 130 de sortimente, iar in acest scop ne vom extinde gama de antibiotice, gama de produse pentru gastro-enterologie, gama de produse pentru sistemul cardiovascular, gama de suplimente nutritive si gama de analgezice", a declarat pentru ZF Transilvania Dan Schiopu, director general al Ozone Laboratories Romania.

Potrivit acestuia, targetul companiei este ca pana la sfasitul anului viitor sa detina o cota de piata de aproximativ 20% pentru Spironolactona si de 40% pentru Tramadol.

"Am investit pana acum multe milioane de euro in partenerii nostri Fabiol Bucuresti si Mark Pharmaceutical Iasi. In ceea ce priveste Bioeel pana in acest moment nu a fost nevoie de o investitie din partea Ozone in productie, deoarece fabrica din Targu-Mures are deja certificare GMP", a mai declarat Dan Schiopu.

Noile medicamente produse in parteneriat cu Bioeel fac parte din categoria medicamentelor etice, iar reprezentantii Ozone estimeaza pentru inceput o capacitate de productie de cel putin 300.000 de unitati comerciale anual, pentru ambele produse.

Compania Bioeel a fost infiintata in 1992, ajungand ca in prezent sa produca 400.000 de unitati comerciale lunar. Firma are capital mixt romano-german.

"Este un parteneriat de succes pentru ambele companii si avem incredere ca pe viitor tot mai multe medicamente sub marca Ozone vor fi produse de compania noastra", a declarat Attila Albert, director general al Bioeel.

Compania farmaceutica Ozone Laboratories Romania a inregistrat o dublare a cifrei de afaceri pe primul semestru, care a ajuns la 11 milioane de euro, in urma extinderii portofoliului de la 46 la peste 100 de medicamente comercializate pe piata romaneasca.

Medicamentele Ozone sunt produse de partenerii companiei, Mark International Iasi si Fabiol Bucuresti. Investitiile de anul trecut, estimate la 2 mil. euro, au vizat inaugurarea unei noi sectii de productie si a unei noi linii de fabricatie in cadrul celor doua companii. Numarul de angajati ai Ozone a ajuns la 175 in prezent.

Tot anul acesta Ozone Laboratories a inceput exportul de medicamente pe pietele din Polonia, Bulgaria si Ungaria. In urmatorii ani, 35% din produsele fabricate de Fabiol si Mark International vor fi destinate exportului pe aceste piete, conform estimarilor conducerii companiei.

Compania Ozone Laboratories UK a intrat pe piata farmaceutica din Romania in 2001. Partea britanica este actionar unic la Ozone Laboratories Romania. In Marea Britanie firma nu are activitate de productie sau de promovare. La noi, compania subcontracteaza atat productia, cat si distributia medicamentelor fabricate sub marca Ozone, oferind insa materia prima, ambalajele si echipe de promovare medicale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO