Companii

Biofarm si Socep trec la BVB, urmeaza Mecanica

26.10.2005, 18:21 33

Comisia de inscriere la cota a Bursei de Valori Bucuresti (BVB) a aprobat ieri listarea pe Bursa a producatorului de medicamente Biofarm Bucuresti si a operatorului portuar Socep Constanta, companii tranzactionate in prezent la Bursa Electronica RASDAQ.

Actionarii celor doua companii aprobasera de mai mult timp listarea la BVB, pentru a creste vizibilitatea actiunilor pe piata. In urma fuziunii BVB cu RASDAQ, pe noua piata reglementata ar urma sa fie admise, in afara de societatile de la BVB, companiile de pe RASDAQ ce indeplinesc conditiile de cotare, dar care fac si o cerere in acest sens. Celelalte companii ar urma sa fie tranzactionate pe un sistem alternativ de tranzactionare, o piata care va oferi un grad mai redus de protectie actionarilor minoritari.

In urmatoarea sedinta a Comisiei urmeaza sa se discute listarea actiunilor Mecanica Ceahlau, o alta companie tranzactionata pe RASDAQ.

Biofarm si Socep nu au un actionar majoritar si au o structura a actionariatului foarte dispersata, putand face in urmatorii ani obiectul unor oferte de preluare din partea unui investitor strategic.

Actiunile Socep au urcat ieri cu peste 6%, in timp ce Biofarm a mai castigat inca aproape 1% dupa cresterea de 10% din ultimele doua zile. vlad.nicolaescu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO