Companii

Biogen nu a reusit sa aduca Amevive in Europa

27.02.2003, 00:00 36

Biogen Inc. a anuntat ca organismele europene de reglementare in domeniul sanatatii au respins cererea sa de comercializare a medicamentului Amevive, impotriva psoriazisului, solicitand din partea companiei informatii suplimentare care nu pot fi obtinute mai devreme de cativa ani, transmite Reuters.
Potrivit societatii britanice Biogen, decizia nu ar trebui sa aiba efecte asupra rezultatelor financiare pentru anul 2003, insa impactul acesteia asupra proiectiilor financiare pentru anii urmatori trebuie reevaluata.
Totusi, de curand Amevive a fost deja introdus pe piata americana, fiind al doilea medicament comercializat de Biogen in Statele Unite dupa Avonex, principalul produs al companiei. Avonex este un medicament pentru tratarea sclerozei multiple.
Hotararea autoritatilor europene pune in dificultate predictiile analistilor, care asteptau o crestere a vanzarilor medicamentului Amevive pentru a contracara declinul produsului Avonex, din cauza unei concurente puternice.



 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO