Companii

Biris a plecat la firma de avocatura Salans

02.12.2004, 00:00 76

Gabriel Biris, cotat ca unul dintre cei mai buni avocati romani specializati in legislatia taxelor, a plecat de la casa de avocatura germana Haarmann Hemmelrath la firma internationala de avocatura Salans, au anuntat, ieri, reprezentantii biroului din Bucuresti al Salans.
Biris, in varsta de 35 de ani, vine pe pozitia de counsel (o pozitie intre junior partner si asociat in ierarhia interna a companiilor de avocatura) in cadrul biroului local al Salans.
"Salans isi intareste echipa de avocati de la Bucuresti, dupa Gabriel Biris, urmand sa aiba loc si alte achizitii", spun oficialii firmei de avocatura.
Gabriel Biris a lucrat in perioada 1995 - 1998 in cadrul biroului din Bucuresti al firmei de audit si consultanta Coopers & Lybrand, care ulterior a fuzionat cu Pricewaterhouse devenind PricewaterhouseCoopers.
In 1998, Biris a trecut la consultanta juridica specializata in cadrul firmei Haarmann Hemmelrath, unde a devenit partener in 2002.
Salans este o firma internationala de talie medie, avand o retea de peste 12 birouri locale in Europa si SUA, in care lucreaza peste 450 de avocati, potrivit ultimelor informatii disponibile.
Salans, fondata in 1978 la Paris de catre avocati francezi si americani, activeaza direct in Romania sub acest nume din 2003, cand si-a unit fortele cu firma locala Altheimer & Gray, prezenta pe piata din 1997.
Obie Moore, fostul presedinte al AmCham (Camera de Comert Americana), este managing partner al biroului Salans din Bucuresti. Salans acopera pe piata locala o gama variata de tranzactii, de la fuziuni si achizitii, finantari, consultanta de privatizare si postprivatizare, investitii, litigii, IT pana la asigurari sau concurenta. Printre clienti s-au numarat Lasselberger la achizitia de 12 mil. euro a producatorului Sanex Cluj sau Gruppo Frati (Italia) la tranzactia de 250 mil. euro cu Kronospan.
adrian.mirsanu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO