Companii

Biris Goran a asistat tranzactii imobiliare de peste 500 mil. euro

01.11.2006, 19:11 35

Firma de avocatura Biris Goran a oferit in ultimele sase luni servicii de asistenta pentru tranzactii imobiliare de peste 500 de milioane de euro.
Cea mai recenta tranzactie mediata de Biris Goran este vanzarea a doua cladiri din proiectul Sema Parc, cu o valoare de 90 de milioane de euro, catre fondul de investitii austriac Europolis.
"Departamentul imobiliar al Biris Goran a oferit consultanta pentru cateva dintre cele mai importante tranzactii de pe piata din Romania, cu valori totale de peste 500 de milioane de euro", a declarat Gabriel Biris, partener coordonator al societatii.
Firma de avocatura a mai asistat o tranzactie importanta ce a fost efectuata de curand pe piata locala, si anume cumpararea hotelului Novotel de catre Sparkassen Immobilien, divizia imobiliara a grupului Erste Bank, intr-o afacere de aproape 30 de milioane de euro.
"Onorariile obtinute din serviciile legate de tranzactiile imobiliare reprezinta la ora actuala circa 75-80% din veniturile societatii", a precizat Biris. "Odata cu dezvoltarea societatii, ponderea veniturilor obtinute din asistenta oferita jucatorilor de pe piata imobiliara va scadea, dar nu sub pragul de 50%", a mai spus reprezentantul societatii.
Onorariile firmelor de avocatura pornesc de regula de la 0,2% din valoarea tranzactiilor si pot ajunge chiar si la 2%, in functie de volumul de munca al firmei de avocatura, precum si de marimea si complexitatea tranzactiei.
Biris Goran a oferit consultanta pentru Asmita Gardens, in privinta structurarii parteneriatului recent incheiat cu firma britanica Charlemagne Capital. Proiectul Asmita Gardens este estimat la 110 milioane de euro.
Dezvoltarea pietei de real estate provoaca efervescenta si in segmentele conexe, tendinta care se va manifesta si in perioada urmatoare, cand sunt anuntate proiecte imobiliare de miliarde de euro.
"Piata imobiliara se afla clar pe o panta ascendenta, iar nevoia de avocati specializati este din ce in ce mai mare, motiv pentru care nu avem cum sa nu fim optimisti", a declarat Biris.
Firma de avocatura Biris Goran a fost infiintata in 2006 de Gabriel Biris, Gelu Goran si Victor Constantinescu, fosti avocati la compania de avocatura Salans, impreuna cu Daniel Visoiu, care a lucrat la Moquet Borde & Associes.
Societatea ofera servicii de consultanta in domenii precum fiscalitate, proprietati imobiliare sau fuziuni si achizitii. In prezent, societatea are o echipa de 14 avocati si intentioneaza sa ajunga la 20 la inceputul anului 2007.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO