Companii

Blue Air a recuperat in lunile de vara decalajul de trafic cu un plus de 40% in T3

Blue Air a recuperat in lunile de vara decalajul de trafic cu un plus de 40% in T3

Florentina Ivan, directorul de marketing al BlueAir

29.10.2008, 19:21 92

Compania si-a bugetat pentru acest an o crestere de 30% a traficului, la sase luni raportand un avans de circa 20%, afirmand la momentul respectiv ca va recupera decalajul in lunile iulie, august si septembrie, care asigura in general o treime din totalul traficului.

Blue Air si-a bugetat pentru acest an un trafic de 1,2 milioane de pasageri si mizeaza pe sarbatorile de iarna pentru un grad cat mai ridicat de ocupare al aeronavelor.
"Avem deja curse in lunile de iarna pentru care nu se mai gasesc bilete si pe anumite rute intentionam sa suplimentam numarul de zboruri", a spus Florentina Ivan, directorul de marketing al companiei.
Compania a introdus in sezonul de iarna cursele Arad-Treviso si cursa Londra-Bruxelles, prima cursa intre doua destinatii externe operata de o companie cu capital romanesc.
"Pentru orarul de iarna am pastrat si toate cursele din sezonul de vara", a precizat Florentina Ivan. Blue Air si-a propus pentru anul acesta o crestere mult mai moderata comparativ cu anii trecuti, cand traficul si cifra de afaceri a companiei au inregistrat dublari de la un an la altul.
Cu toate acestea, ritmul de crestere al companiei Blue Air la noua luni este de aproape patru ori mai mare decat cel al companiei TAROM, care a transportat in perioada ianuarie-septembrie cu 7% mai multi pasageri. In timp ce TAROM a inregistrat o scadere de 8% in trimestrul al treilea, potrivit datelor furnizate de reprezentantii companiei, Blue Air a avut un avans de aproximativ 40% in aceeasi perioada.
Pe segmentul low cost cea mai agresiva extindere o parcurge operatorul ungar Wizz Air, care si-a propus pentru acest an atingerea unui numar de 900.000 de pasageri transportati, numar dublu fata de 2007. Wizz Air este in al doilea an complet de operare in Romania si a anuntat pentru perioada urmatoare noi curse, tintind o noua dublare a traficului anul urmator. Blue Air nu si-a anuntat pana in prezent planurile pentru 2009.
Pe segmentul low-cost mai opereaza in Romania MyAir, Germanwings, easyJet sau Ryanair. Daca operatorii low-cost isi vor atinge tintele de trafic pentru acest an, intreaga piata se va ridica la circa 3 milioane de pasageri, fata de mai putin de doua milioane de pasageri anul trecut, potrivit calculelor ZF.
Blue Air numara peste 500 de angajati si este detinuta de discretul om de afaceri Nelu Iordache, care controleaza si Romstrade, una dintre cele mai puternice companii de constructii din Romania. Compania a inregistrat o cifra de afaceri de 95 de milioane de euro in 2007 si estimeaza 120 de milioane pentru 2008.
 
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO