Companii

Blue Air zboara catre 100 mil. euro

12.10.2007, 19:13 19

Compania low-cost Blue Air, detinuta de omul de afaceri Nelu Iordache, a inregistrat in primele trei trimestre ale anului o cifra de afaceri de peste 70 de milioane de euro, mai mult decat dubla fata de perioada similara a anului trecut, cand nivelul afacerilor s-a ridicat la 30 de milioane de euro. Compania si-a majorat estimarile pe anul acesta de la 80 de milioane de euro la 90 de milioane de euro, atat pe fondul cresterii numarului de curse, cat si a gradului de incarcare.
"Gradul mediu de ocupare in primele noua luni a fost de 86%, fata de 77% anul trecut", au spus reprezentantii companiei. Blue Air si-a bugetat pentru acest an un numar de 900.000 de pasageri, dublu fata de anul trecut.
Daca in vara anului trecut Blue Air opera un numar de 50 de curse saptamanale, in prezent a ajuns la 75. "Pana la sfarsitul anului vom ajunge la 85 de curse saptamanale, in conditiile in care am suplimentat numarul de zboruri pe anumite rute si am intrudus noi curse catre Torino Caselle, cu plecare din Bucuresti si Bacau, Londra, Stuttgart, cu plecare din Bucuresti si Arad, precum si Treviso", au spus reprezentantii firmei. Compania inregistreaza venituri importante si din chartere, avand contracte incheiate si cu agentiile de turism. "Anul acesta estimam ca 20% din cifra de afaceri va proveni din chartere".
Reprezentantii Blue Air spun ca poarta negocieri de vanzare si cu fonduri de investitii, pastrand in acelasi timp si optiunea de listare la bursa, dupa ce discutiile cu elenii de la Aegean Airlines nu s-au finalizat intr-o tranzactie. Operatiunile zilnice ale companiei sunt conduse de Gheorge Racaru, care a ocupat in perioadele 1991-1993 si 1997-2000 functia de director al TAROM. Pe piata locala de low-cost mai opereaza Wizz Air, MyAir, Sky Europe, precum si nou-intratii Germanwings sau easyJet.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO