Companii

BMW renunta la intermediarii locali

14.06.2007, 19:01 26

BMW Group Central Europe va coordona incepand cu luna iulie importul marcilor BMW si MINI pe piata locala.
Intrarea grupului in Romania, concomitent cu cea din Slovenia si Bulgaria, a fost realizata prin preluarea activitatilor de import a automobilelor BMW si MINI, realizate pana acum de compania Automobile Bavaria. Automobile Bavaria va coordona, potrivit reprezentantilor companiei, importul de motociclete BMW dar si vanzarile de flote, precum si cele destinate demnitarilor.
"Dupa Romania BMW Group Central Europe se va extinde in 2008 in Ungaria si Polonia, activitatea de dezvoltare pe piata romaneasca avand o importanta majora pentru grupul german datorita dinamicii si a volumelor de vanzari mult mai mari", a declarat Franz Jung, presedintele BMW Group pentru Europa Centrala si de Est.
"BMW este liderul pietei premium in Romania si dorim sa profitam in continuare de cresterea sa", a adaugat el. Extinderea grupului german pe pietele din Europa Centrala a inceput in 2006, odata cu inaugurarea reprezentantelor din Cehia si Slovacia. In prezent in Romania sunt sapte dealeri BMW, iar numarul acestora nu este programat sa creasca in viitorul apropiat, potrivit declaratiilor lui Jung.
Odata cu inaugurarea biroului din Romania, BMW Group Central Europe a anutat ca divizia de finantare BMW Financial Services va fi reprezentata din luna iulie de catre Unicredit Leasing Corporation.
Pentru anul in curs Automobile Bavaria a estimat vanzari de peste 2.000 de unitati pentru marcile BMW si Mini, cu 10-15% mai mult decat nivelul atins in 2006.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO