Daniel Boaje, 43 de ani, românul care conduce businessul local al gigantului american McDonald’s din 2011, spune că lanţul de restaurante se va extinde cu cel puţin două unităţi noi în acest an, urmând a ajunge la 69 de localuri.
Pe termen lung, McDonald’s România ar putea ajunge la 100 de restaurante în contextul în care pe piaţa locală există 0,3 localuri la 100.000 de locuitori, de trei ori mai puţine decât în Ungaria şi de şase ori mai puţine decât în ţări dezvoltate precum Elveţia, Olanda sau Suedia.
„Se poate ajunge la o reţea de 100 de restaurante în România, există potenţial cu siguranţă dacă ne uităm la indicatorul nostru de bază, respectiv numărul de restaurante la 100.000 de locuitori. În România există 67 de localuri la 20 de milioane de locuitori, pe când în Ungaria există 98 la o populaţie de două ori mai mică. Totul depinde de puterea de cumpărare, astfel că deşi potenţial există, depinde când ajungem acolo“, spune Boaje fără a înainta un termen.