Companii

Bosincianu de la distribuitorul de usi Histria: S-a terminat galopul de crestere din constructii

13.01.2009, 18:03 788

Distribuitorul de sisteme de inchidere si usi Histria International, detinut de omul de afaceri Mircea Bosincianu, estimeaza pentru anul acesta o crestere de circa 25% a vanzarilor, pana la 10 milioane de euro, in conditiile in care compania nu a resimtit efectele crizei internationale datorita contractelor aflate in derulare. La nivel de profit insa, compania a raportat inca din 2007 scaderi ale marjelor de 10-15%.

"Avem semnate deja contracte in valoare de 3 milioane de euro pentru anul acesta, cel mai important fiind cel pentru furnizarea de usi si sisteme de inchidere pentru extinderea centrului logistic Kaufland de la Ploiesti", spune Mircea Bosincianu, directorul general al Histria International, prezent in cadrul targului international de constructii BAU 2009, organizat la MŸnchen.
Mircea Bosincianu este fratele omului de afaceri Gheorghe Bosanceanu, patronul echipei de fotbal Farul Constanta.
De altfel, si compania Histria International, infiintata in 1996, face parte din grupul de firme Histria, cu afaceri de peste 100 de milioane de euro, controlat de Gheorghe Bosanceanu, care detine si Santierul Naval Constanta.
Printre proiectele companiei aflate in derulare se numara furnizarea si montajul de sisteme de inchidere pentru hotelul Ibis de la Sibiu, pentru hotelul Grand Hotel Continental din Bucuresti si furnizarea de usi pentru cladirea de birouri a companiei Hornbach din cartierul Militari din Capitala.
"Nu am resimtit inca efectele crizei, pentru ca am lucrat si in perioada de sarbatori si avem in continuare contracte in derulare. Ne asteptam ca incepand din primavara sa resimtim efectele crizei pentru ca s-a incheiat galopul de cresteri din ultimii ani, cand inregistram majorari puternice ale cifrei de afaceri", explica Bosincianu.
Potrivit managerului Histria International, companiile de constructii intra intr-o perioada in care principalele tinte sunt cresterea organica si eficientizarea proceselor interne.
"E un prilej ca fiecare sa-si faca o analiza sa vada unde a ajuns si sa renunte la activitatile care nu sunt profitabile", explica Bosincianu.
Compania a inregistrat cresteri rapide in fiecare an, situatie care a condus si la majorarea echipelor de montaj si a logisticii. "Anul acesta vom fi mai circumspecti in extinderea personalului", spune Bosincianu. Histria International are in prezent 160 de angajati in doua firme, Histria International si Constructii si Transport Gherase (firma de constructii si montaj achizitionata in 1998), si un parc de 70 de masini.
Devalorizarea leului a afectat profitabilitatea companiei anul trecut si va lovi puternic si in 2009.
"Ne afecteaza puternic deprecierea monedei nationale, avand in vedere ca toate produsele pe care le distribuim sunt importante. Anul trecut am inregistrat scaderi ale marjelor de profit de circa 10-15%, chiar si cu 20%, pentru ca oferim produsele prin credite comerciale care se intind pe 30-60 de zile si volatilitatea leului ne-a lovit puternic", afirma Bosincianu.
Marja medie de profit cu care se lucreaza in acest sector este de 20-25%. Pentru a reduce impactul devalorizarii leului, compania a cumparat la inceputul anului 300.000 de euro pentru a putea face fata oscilatiilor de inceput de an ale monedei nationale.
Histria International distribuie printre altele usi industriale si de garaj Teckentrup (Germania), rame de usi metalice BOS (Germania) sau usi din lemn Huga (Germania).
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO