Companii

Un român de 39 de ani a pus pe picioare un business în agricultură de 260 mil. euro, iar acum se extinde în Italia

Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Autor: Gabriel Razi

06.08.2014, 17:21 6324

Brisegroup, companie deţinută de antreprenorul român Marius Bucur şi o afacere de 260 milioane de euro din comerţul cu cereale şi distribuţia de îngrăşăminte, pesticide şi seminţe, a achiziţionat 40% din distribuitorul de îngrăşăminte italian Euro TSA, o afacere de 10 milioane de euro şi 12 angajaţi. Compania este o afacere antreprenorială şi produce o gamă de îngrăşăminte speciale în cooperare cu producătorii industriali italieni Azotal şi IRCA.

“Lucram deja cu Brise, era un client important, avem multe lucruri în comun şi cred că întelegerea aduce valoare pentru ambele companii”, a declarat pentru ZF Lorenzo Patuzzo, acţionar în cadrul Euro TSA.

Tranzacţia reprezintă unul din puţinii paşi făcuţi către vestul Europei de una dintre companiile de agrobusiness din România în condiţiile în care majoritatea grupurilor s-au  concentrat pe extinderea operaţiunilor locale sau pe paşi în regiune în ţări precum Bulgaria, Moldova sau Serbia.

Întelegerea dintre Brisegroup şi italienii de la Euro TSA s-a făcut pentru mai puţin de 1 milion de euro pentru pachetul de 40% din acţiuni, potrivit lui Lorenzo Patuzzo.

Marius Bucur, antreprenorul apărut de nicăieri, este singurul român în top zece companii de agrobusiness

Euro TSA se concentrează pe distribuţia unei game de îngrăşăminte specifice agriculturilor mai dezvoltate decât cele din România, Bulgaria sau Serbia. Compania distribuie produse folosite cu precădere de fermierii care se concentrează pe culturi speciale precum, lucerna, sfecla de zahăr, horticultura sau orezul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO