Companii

British Airways: 20% din bilete se vor vinde online

17.09.2007, 17:04 10

Compania aeriana British Airways estimeaza ca va atinge un procent de 20% a biletelor vandute online pe ruta Bucuresti-Londra, fata de 10% in prezent, ca urmare a introducerii serviciului de online boarding, prin care pasagerii isi pot tipari biletul de imbarcare si isi pot alege locul in avion de acasa, cu 24 de ore inainte de zbor.
British Airways are un grad de ocupare de peste 76% pe ruta Bucuresti-Londra, inregistrand in prima parte a anului o crestere de 15% a numarului de pasageri transportati in si dinspre Romania, comparativ cu perioada similara din 2006. Reprezentantii companiei nu au oferit informatii despre numarul de pasageri transportati. "Ne asteptam la o noua crestere a numarului de bilete vandute, cu circa 15%-20%, ca urmare a faptului ca timp de doua saptamani vom avea preturi mai mici", a spus Emil Delibashev, country manager al British Airways Romania si Bulgaria.
Sezonul de toamna nu este unul foarte propice pentru companiile aerine, motiv pentru care mai multe dintre acestea au ieftinit biletele pentru a incuraja traficul. Avand in vedere cererea mare inregistrata pe ruta Bucuresti-Londra, reprezentantii companiei analizeaza marirea frecventei pe acest zbor, precum si noi curse catre Londra, cu plecare din Transilvania. Emil Delibashev nu a dorit sa ofere informatii despre cota de piata a companiei in Romania si nici despre nivelul afacerilor inregistrate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO