Companii

Bursa din Sibiu isi vinde sediul ca sa fuzioneze

21.09.2004, 00:00 27

Bursa Monetar Financiara si de Marfuri Sibiu vrea sa isi vanda sediul din centrul orasului Sibiu pentru posibila rascumparare a actiunilor detinute de unii dintre actionari, in perspectiva fuziunii cu Bursa de valori Bucuresti (BVB) si cu Bursa Electronica RASDAQ.
"Avem un sediu de 900 de metri patrati si suntem doar 16 persoane. Este prea mult mai ales ca tranzactionarea nu se mai face prin licitatie cu strigare. Cred ca 200 de metri patrati ne-ar fi suficienti, pentru ca avem cheltuieli de intretinere destul de mari." a declarat Teodor Ancuta, presedintele Bursei din Sibiu. El a mai spus ca bani rezultati din vanzarea sediului ar putea fi folositi pentru rascumpararea unei parti a actiunilor sau pentru capitalizarea Casei Romane de Compensatie, cea care se interpune intre vanzator si cumparator in cadrul tranzactilor la termen care se deruleaza pe piata de la Sibiu. Casa de compensatie garanteaza indeplinirea obligatiilor asumate de participantii la piata.
Unii dintre actionarii Bursei din Sibiu nu sunt societati de intermediere pe piata de capital, si care nu vor avea drept de tranzactionare pe noua piata unificata care ar va rezulta dintr-o eventuala fuziune.  Mai mult, o parte din brokerii membri ai burselor din Bucuresti se opun intrarii acestora in actionariatul operatorului bursei unificate.
Actionarii Bursei din Sibiu au aprobat deja de principiu fuziunea cu BVB si RASDAQ, dar cele doua piete de la Bucuresti nu au luat inca o decizie privind fuziunea cu piata de la Sibiu.
Ideea fuziunii dintre BVB, RASDAQ si piata de la Sibiu a aparut dupa ce reprezentantii burselor de la Bucuresti au propus Bursei de la Sibiu o colaborare pentru realizarea unei piete de produse financiare la termen (futures si options) pe piata de la Bucuresti.
vlad.nicolaescu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO