Companii

Unul din cei mai bogati oameni de afaceri din Buzau a avut anul trecut un business de 200 mil. euro

22.04.2010, 23:12 674

Constantin Toma, proprietarul grupului Romet Buzau, cuactivitati in industria apei, energiei si agricultura, afirma caanul trecut a inregistrat o crestere de 7% a cifrei de afaceri,pana la peste 800 mil. lei (circa 200 mil. euro), datoritaextinderii activitatii de export si a majorarii contractelor defurnizare de produse si servicii pe proiectele finantate de UniuneaEuropeana. Toma, unul dintre cei mai bogati oameni din Buzau, aintrat in afaceri in 1990 prin vanzarea de garduri si utilajeagricole, iar ulterior s-a extins in industria apei.

Grupul Romet este astfel unul dintre putinele care a inregistrato crestere a businessului in 2009, in ciuda crizei economice.

"Anul trecut am pornit un program propriu anticriza ce a privitatat reducerea drastica a costurilor, dar si proiecte de realizarede produse si tehnologii noi. In cadrul costurilor fixe, cea maiimportanta reducere s-a facut cu diminuarea personalului indirectproductiv cu 15% si a salariilor ce depaseau un anumit plafon cu30%", a declarat pentru ZF Toma. Grupul Romet a ajuns la sfarsitulanului trecut la un numar de 500 de angajati, in scadere cu 16%fata de anul anterior. Cea mai mare pondere in veniturile grupuluiRomet, de circa 70%, este detinuta de contractele din industriaapei, energie si instalatii de irigat.

Restul de 30% sunt veniturile din agricultura. Pentru anulacesta grupul Romet si-a bugetat o crestere de 9% a cifrei deafaceri, pana la 870 mil. lei, si un profit net in crestere cupeste 12%, pana la 5 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO