Companii

Calder-A si Dwory, singurele interesate de Carom Onesti

12.10.2006, 19:53 21

Compania Calder-A, care a incheiat un contract de novatie cu Balkan Petroleum pentru preluarea Rafo Onesti, si firma Dwory din Polonia sunt interesate sa participe la licitatia pentru preluarea fabricii de cauciuc sintetic Carom, potrivit lichidatorului societatii din Onesti.
"Companiile Calder-A si Dwory sunt, pana in prezent, singurele interesate sa cumpere Carom. Am avut discutii si cu alte firme, din Israel, printre care si Gmul, insa acestea au renuntat", a declarat directorul lichidatorului Finconta Consulting, Adrian Marghescu. Anterior, Marghescu a afirmat ca mai multe firme din Rusia, Polonia si Israel si-au exprimat interesul sa preia unitatea de productie a Carom.
"Am discutat si cu intermediari ai unor firme din strainatate care sperau, probabil, sa cumpere fabrica de la Onesti ca fier vechi. In cele din urma, discutiile cu acestia au incetat, pentru ca au renuntat sa participe la licitatie", a spus, miercuri, directorul Finconta. Marghescu a precizat ca la sfarsitul saptamanii viitoare vor avea loc discutii cu Calder-A si Dwory, iar licitatia ar putea fi organizata in termen de cinci-sase saptamani. Pretul de pornire pentru vanzarea fabricii Carom a fost stabilit de evaluator la aproape 49 mil. euro, din care 7 mil. euro reprezinta obligatii de mediu.
Carom este singurul producator de cauciuc sintetic din Romania si cea de-a doua firma de pe platforma din Onesti, ca marime, dupa rafinaria Rafo.
Fabrica a fost privatizata in anul 2003, cand fosta Autoritate pentru Privatizare si Administrarea Participatiilor Statului a vandut 51% din actiuni catre societatea Tender din Timisoara, pentru 5,5 mil. euro.
Firma a intrat in faliment in noiembrie 2005, dupa ce Tribunalul Bacau a hotarat lichidarea judiciara, la cererea administratorului judiciar si a creditorilor. La acel moment, actionarul majoritar al Carom era firma Balkan Petroleum.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO