Companii

Campofrio vede profit de trei ori mai mic

24.05.2009, 15:05 22

Tabco-Campofrio, filiala locala a producatorului spaniol de mezeluri Campofrio, a finalizat primul trimestru al acestui an cu un profit net de 0,4 mil. lei (circa 93.000 de euro), de trei ori mai mic decat cel inregistrat in primele trei luni ale anului 2008.

Profitul companiei a inceput sa scada inca de anul trecut, Tabco -Campofrio inregistrand in 2008 un profit net de 2,7 mil. lei (0,7 mil. euro), fata de 9,5 mil. lei (2,9 mil. euro) cat realiza in 2007, potrivit informatiilor oferite de reprezentantii companiei.
In 2008, cifra de afaceri a companiei a stagnat la 120 mil. lei (32,5 mil. euro), in euro compania inregistrand o scadere de aproape 10% comparativ cu rezultatele din 2007. Aceasta a reluat insa cresterea in primele trei luni ale acestui an, cand producatorul de mezeluri a avut un avans de 7,9% in lei, de la 25,2 mil. lei, cat a realizat in 2008, la 27,3 mil. lei (6,4 mil. euro).
Filiala locala a Campofrio se alatura astfel cu aceste rezultate principalilor producatori de preparate din carne din industrie, care s-au confruntat in primele luni ale acestui an cu scaderea marjelor de profit sau chiar pierderi, in conditiile in care vanzarile au fost aproape la nivelul anului 2008.
Tabco-Campofrio, companie controlata de anul trecut de Campofrio Food Group, detine pe plan local o singura capacitate de productie, la Tulcea, care in lipsa unor investitii in modernizare, estimate la peste 10 mil. euro, va fi inchisa la finalul acestui an.
Actionarii producatorului de mezeluri din Tulcea analizeaza inca de anul trecut mai multe variante pentru salvarea productiei locale, luand in calcul atat constructia unei noi capacitati de productie pe unul dintre terenurile detinute de producatorul de carne de porc Smithfield in partea de vest a tarii, cat si achizitia unui alt jucator local.
Principalii competitori ai Campofrio pe piata locala sunt CrisTim, Aldis, Caroli si Elit Cugir.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO