Companii

Când vor ieşi tehnic Flanco şi Leonardo din insolvenţă?

Autor: Mihaela Popescu

07.09.2010, 23:57 73

Doar două dintre cele 11 companii mari din comerţ, construcţiişi din industria alimentară pe care criza le-a împins în insolvenţăîn 2009 au reuşit să treacă de primul hop - înţelegerile cucreditorii. Însă, deşi Flanco şi Leonardo au primit acordulcreditorilor pentru punerea în aplicare a planului de reorganizare,cei doi retaileri vor putea spune că au ieşit din insolvenţă abiadupă ce îşi achită toate datoriile pe care promit să le stingă prinacest plan.

Consultanţii spun că soluţia salvatoare este de cele mai multe orirealizarea unei injecţii de capital în firmă.

"Un plan de reorganizare serios prevede atragerea unor baniproaspeţi, care să susţină continuarea activităţii companiei. Esteclar că o firmă în insolvenţă are nevoie de "fresh money", altfelnu ar fi ajuns în această situaţie", spune avocatul Arin Stănescu,preşedintele Uniunii Naţionale a Practicienilor în Insolvenţă dinRomânia.
Legea prevede un termen maxim de 4 ani de la data aprobăriiplanului de reorganizare şi până la ieşirea din insolvenţă.Retailerii sunt cei care se grăbesc cel mai mult să iasă dininsolvenţă, pentru că au nevoie în continuare de credite de lafurnizori, pe care nu le pot obţine atâta timp cât sunt înreorganizare judiciară. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO