Companii

Canicula accelereaza vanzarile hibridului Toyota

20.08.2007, 18:01 12

Vanzarile lui Prius, modelul cu sistem de propulsie hibrid al Toyota, care dispune atat de un motor pe benzina, cat si de unul electric, au accelerat la 12 unitati, dintre care sapte la nivelul lunii iulie.
Automobilul hibrid a inregistrat o crestere importanta a vanzarilor in lunile caniculare de vara, de 11 unitati, dupa ce in primele cinci luni doar un singur model gasindu-si cumparator.
Pretul unui Prius porneste de la 24.850 de euro pentru versiunea de baza si ajunge la 26.450 de euro pentru cea de top, ambele cu TVA inclusa.
La inceputul acestei luni, Honda Trading a lansat pe piata locala noul Civic Hybrid, principalul concurent pentru Prius. La doua saptamani de la prezentarea acestuia, numarul comenzilor inregistrate de catre importator era pentru opt astfel de automobile. Pretul unui Civic Hybrid porneste de la 23.776 euro, TVA inclusa.
Toyota Prius si Honda Civic Hybrid se remarca printr-un nivel mai scazut al emisiilor de dioxid de carbon si al consumului de benzina scazut datorita prezentei motorului electric. Emisiile de CO2 sunt de 104 g/km in cazul lui Prius si de 109 g/km in cel al modelului Honda. In comparatie, nivelul emisiilor de dioxid de carbon al unui model compact Toyota Auris cu motor pe benzina de 1,6 litri este de 166 g/km.
In luna iulie a acestui an vanzarile companiei Toyota pe piata locala au ajuns la nivelul de 911 unitati, dintre care 892 de automobile marca Toyota si 19 Lexus, divizia de lux a constructorului japonez.
Cumulat, in primele sapte luni vanzarile Toyota Romania au cumulat 5.384 de unitati, dintre care 5.315 automobile Toyota si 69 modele de lux ale diviziei Lexus.
Yaris, modelul de clasa mica al Toyota, se mentine in pozitia de best-seller, cu 217 unitati comercializate la nivelul lunii iulie si 1.143 de la inceputul acestui an.
Toyota Avensis, cel de-al doilea model in segmentul mediu din punctul de vedere al vanzarilor dupa VW Passat, a inregistrat vanzari de 181 de unitati la nivelul lunii iulie si de 1.061 in primele sapte luni.
Noua generatie a modelului compact Corolla, acum disponibil numai in versiune sedan, s-a clasat pe locul trei din punctul de vedere al vanzarilor, cu 130 de modele in iulie si 987 in primele sapte luni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO