Companii

Carabulea a luat autocare de peste 10 mil. euro de la Cefin

27.08.2008, 18:54 93

Compania 4Bus, divizie a holdingului Cefin, a livrat in prima jumatate a anului mai mult de 100 de autocare pentru transport interurban si international catre transportatorul Atlassib, detinut de Ilie Carabulea, cel mai important om de afaceri din Sibiu (detine Banca Carpatica).
Valoarea livrarilor, la un pret mediu de 110.000 de euro pentru un autocar de transport interurban cu echipare medie, ajunge la 11 mil. euro.
Atlassib a fost in primele sase luni cel mai important client al 4Bus, achizitionand circa jumatate din totalul unitatilor livrate. 4Bus a comercializat in intervalul ianuarie-iunie, 178 de autocare si autobuze de peste 22 de locuri si 106 minibuse, cifra de afaceri ajungand la 23,8 mil. euro in conditiile in care pentru intregul an au fost bugetate vanzari de 24 mil. euro.
"Am profitat de contextul extinderii pietei si de licitatiile pentru obtinerea licentelor de operare pe traseele de transport care au avut loc in aceasta perioada. Fiecare dintre operatorii locali a fost interesat de a avea cat mai multe sanse in obtinerea acestor licente si s-a dotat cu autovehicule noi, astfel ca am vandut stocurile pentru intreg anul", a explicat George Stamate, directorul general al 4BUS.
In intervalul analizat, Cefin a comercializat prin divizia Autovehicule Comerciale, 1.388 de autocamioane, primii trei clienti fiind transportatorii Dunca Expeditii, Arabesque si Cartrans Preda, companii care se regasesc in topul primilor 10 transportatori locali, realizat de ZF. Potrivit reprezentantilor Cefin, livrarile pentru fiecare dintre cei trei transportatori au fost de pana la 30 de vehicule in primele sase luni. Pe langa livrarile de autocamioane noi, Cefin a mai comercializat pe piata interna 200 de smiremorci si 200 de autocamioane second hand.
Pentru a doua jumatate a anului directorul Cefin Autovehicule Comerciale, Emilian Nahorniac, estimeaza ca ritmul de crestere al vanzarilor se va mentine la peste 7%, urmand ca totalul vanzarilor sa ajunga la 3.200 de unitati.
Pentru divizia automotiv adiacenta a Cefin, care include companiile Pneumax, Premium Truck Parts (PTP), Industrial Solutions si Logistic Solutions, holdingul a bugetat o cifra de afaceri de 45 de milioane de euro in 2008.
Pentru primul semestru, Monica Dan, directorul general al Cefin Automotive, a declarat ca cifra de afaceri s-a apreciat comparativ cu S1 2007 cu 19%, rezultatul fiind datorat in principal extinderii retelei cu in sase noi locatii, in Tg. Mures, Sibiu, Oradea, Iasi, Bacau si Oradea.
Reprezentantii companiei au declarat ca pentru finalul anului mentin estimarea de 406 milioane de euro pentru cifra de afaceri a diviziei auto a holdingului Cefin, cea mai mare parte, de 243 de milioane de euro, urmand sa fie realizata prin Cefin Autovehicule Comerciale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO