Companii

Care sunt capitalele europene alese de romani pentru vacantele de weekend. Cum comentati?

Care sunt capitalele europene alese de romani pentru vacantele de weekend
07.10.2009, 23:28 58

Capitalele europene Viena, Roma, Paris, Budapesta sau Praga,care pot fi vizitate in trei zile cu 200-300 de euro, pret ceinclude transportul cu avionul dus-intors si cazarea la un hotel detrei stele, au reprezentat destinatiile cele mai solicitate anulacesta.

"Vacantele city break reprezinta un produs care s-a mentinut pecrestere anul acesta datorita pretului mai mic pe care l-au avutfata de anul trecut. Am vandut aproape 2.000 de pachete de vacantade weekend in capitale europene", a spus Sorin Vaduvoiu,directorul executiv al agentiei de turism Perfect Tour, cu afaceride aproape 24,6 milioane de euro anul trecut.

Companiile aeriene isi adapteaza oferta

Vaduvoiu a mai adaugat ca anul trecut numai biletul de avionegala pretul unui pachet de vacanta de doua zile de anul acesta,insa ofertele cu care au venit companiile aeriene au adus tarifemai mici.

Anul acesta companiile traditionale au lansat cateva ofertepentru biletele de avion, care le concureaza pe cele aleoperatorilor low-cost. Spre exemplu, compania nationala Tarom ascos la vanzare locuri in avion, spre diferite destinatii europene,la preturi intre 150 si 200 de euro (cu taxe incluse). De asemena,opratorul ungar Malev, care zboara pe ruta Bucuresti-Budapesta,ofera incepand cu luna august pachete de weekend, ce includ atattransport, cat si cazare. Compania aeriana a incheiat contracte cutoate hotelurile de cinci stele din Budapesta, dar si cu agentiilede turism din Romania.

"Pentru pachetele de weekend se cauta zborurile directe si deregula cele operate de companii traditionale, dat fiind faptul capersoanele care opteaza pentru aceste vacante sunt oameni pentrucare 50 de euro in plus nu conteaza. Clientii acestia vad vacantade weekend ca o extravacanta deoarece isi permit sa mearga de maimulte ori in concediu", a spus Mircea Vladu, proprietarul agentieide turism Prestige Tours, care face aproape 5% din cifra de afaceridin pachetele de weekend, adica circa 400.000 de euro.

Vladu a mai precizat ca din ce in ce mai multi romani solicitapachete de vacanta de weekend care includ destinatii din Cehia,Spania sau Elvetia.

Preturi mai mici in weekend

Un sejur de doua nopti in weekend la Praga incepe de la 199 deeuro, cu transport cu avionul operat de compania Czech Airlines,cazarea fiind asigurata la un hotel de trei stele, potrivitagentiei Perfect Tour.

"In zilele de weekend hotelierii percep tarife mai mici lacazare, de aceea pretul unui pachet de vacanta in aceste zile estemult mai mic decat daca s-ar pleca in timpul saptamanii", a spusTraian Badulescu, purtatorul de cuvant al Asociatiei Nationale aAgentiilor de Turism din Romania (ANAT).

Agentiile de turism spun ca nu incaseaza foarte mult dinvanzarea pachetelor citybreak, comisioanele percepute fiind sub3-4%, acest produs fiind insa important pentru ca aduce un volummare de turisti agentiei, dar si pentru ca poate fidelizaclientii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO