Companii

Carrefour ar putea plusa cu 80 mil. euro pentru a intra pe un nou segment de piata

07.12.2007, 21:05 14

Retailerul francez Carrefour poarta discutii pentru preluarea magazinelor Plus Discount din Romania printr-o tranzactie la nivel international, dupa ce a intrat pe segmentul supermarketurilor prin achizitia retelei Artima, relateaza just-food.com.
Reteaua Plus Discount, detinuta de grupul german Tengelmann, numara 48 de unitati pe piata locala, cu o suprafata totala de vanzare de circa 48.000 mp. Reteaua ar putea fi evaluata la 50-80 mil. euro prin comparatie cu o tranzactie realizata de grupul german in Spania. In luna iulie, Carrefour a anuntat preluarea retelei Plus din Spania, aceasta avand o suprafata totala de vanzare de 170.000 mp, pentru care a platit 200 mil. euro. Reprezentantii grupului francez nu au dorit sa comenteze informatia. Plus Discount Romania a inregistrat o cifra de afaceri de aproximativ 126,5 mil. euro in ultimul an fiscal, potrivit raportului financiar al grupului german. Plus Discount si-a programat extinderea retelei la peste 170 de magazine in Romania pana in anul 2010.
Compania a obtinut un imprumut de la Banca Europeana de Investitii de 80 mil. euro pentru finantarea planurilor de dezvoltare. Reprezentantii Plus Discount nu au putu fi contactati pentru informatii.
Vanzarile Carrefour in Romania s-au majorat cu peste 30% in primele noua luni ale anului, ajungand la aproximativ 560 mil. euro (incluzand TVA).
In prezent, reteaua Carrefour opereaza 10 hipermarketuri pe piata locala, ultimele doua deschideri avand loc in luna octombrie, in orasele Iasi si Cluj-Napoca.
Retailerul francez a platit in acest an 55 mil. euro pentru a prelua Artima, reteaua de supermarketuri dezvoltata de fondul de investitii Polish Enterprise Fund V.
Anul viitor, reteaua de hipermarketuri Carrefour ar putea ajunge la peste 16 unitati pe piata romaneasca. 2008 va fi astfel cel mai dinamic an al retelei Carrefour in Romania, care ar putea depasi astfel pragul de vanzari de 1 mld. euro mai devreme decat si-a propus, in 2010.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO