Companii

Carrefour mai împrumută 60 mil. euro de la subsidiara grupului din Olanda. Reîncepe expansiunea?

Carrefour mai împrumută 60 mil. euro de la subsidiara grupului din Olanda. Reîncepe expansiunea?

Autor: Cristi Moga

28.10.2010, 12:39 26

Carrefour România, cel mai mare jucător de pe piaţahipermarketurilor, cu afaceri de 1,02 miliarde de euro în 2009, aaprobat încheierea unui contract de credit prin care împrumută 60de milioane de euro de la subsidiara companiei franceze din Olanda,potrivit unui anunţ publicat în Monitorul Oficial.

Retailerul francez şi-a finanţat de-a lungul anilor expansiuneaatât prin credite bancare, cât şi prin împrumuturi intra-grup, înintervaul 2006-2009 fiind accesate alte credite cu o valoarecumulată de 300 de milioane de euro de la subsidiara dinOlanda.

Reprezentanţii Carrefour un au precizat până la redactareaacestei ştiri care va fi destinaţia banilor accesaţi prinîmprumutul de 60 de milioane de euro.

În prezent, retailerul francez are cea mai prudentă strategie deextindere pe segmentul de hipermarketuri, având anunţată pentruanul viitor o singură deschidere, în cadrul centrului comercialColosseum din Bucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO