Companii

Casa de Asigurări de Sănătate: Documentele pentru înscrierea elevilor la şcoală se eliberează gratuit

Casa de Asigurări de Sănătate: Documentele pentru...

Autor: Ioana David

03.09.2013, 14:36 500

Eliberarea documentelor medicale pentru copii se face gratuit de către medicii de familie, a anunţat astăzi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS).

“Chiar dacă părinţii nu sunt asiguraţi, copiii până la 18 ani beneficiază în mod gratuit de documentele menţionate. Şi tinerii cu vârste între 18 ani şi 26 de ani, care sunt elevi sau absolvenţi de liceu, până la începerea anului universitar (dar nu mai mult de 3 luni), ucenici sau studenţi şi nu realizează venituri din muncă, au dreptul la aceste analize gratuite”, se arată într-un comunicat al CNAS.

Instituţia a precizat că medicii de familie acordă gratuit scutirile medicale pentru copii şi actele medicale necesare copiilor aflaţi în plasament din cadrul sistemului de asistenţă socială şi protecţie a copilului.

“Analizele necesare pentru înscrierea copiilor în colectivitate, pot fi efectuate gratuit, pe baza biletului de trimitere emis de medicul de familie”, se mai arată în comunicat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO