ZF 24

Cât costă achiziţia unui teren pentru casă în Bucureşti şi împrejurimi. Preţurile au scăzut în Ilfov cu 28% în ultimul an

Cât costă achiziţia unui teren pentru casă în...

Autor: Cristi Moga

15.01.2014, 00:08 1594
Piaţa imobiliară din Bucureşti şi împrejurimi a continuat să sufere anul trecut şi pe seg­men­tul terenurilor pentru construc­ţia de case, ţinând cont că proprietarii au scă­zut, în medie, preţurile cu 12% la nivelul Capi­ta­lei, în timp ce în loca­lităţile din judeţul Ilfov declinul a fost de 28%, potrivit unei analize a ZF realizate în colaborare cu portalul imobiliare.ro.
 
Analiza ia în calcul preţurile solicitate la începutul anilor 2013 şi 2014 în 12 zone ale Bucureştiului şi în patru localităţi din judeţul Ilfov, iar aceste date arată că preţul mediu solicitat pentru un lot de casă în Bucureşti este în prezent de circa 394 de euro/metrul pătrat (faţă de 446 de euro/mp la începutul anului 2013), în timp ce media în localităţile Domneşti, Bragadiru, Otopeni şi Voluntari este de 65 de euro/mp, comparativ cu 91 de euro/mp în 2013.
 
În zone centrale sau din nordul Bucureştiului, precum Eminescu sau Domenii, preţurile pot sări de 700 de euro/mp, în timp ce în Domneşti, la vest de Capitală, preţurile au scăzut la o medie de 17 euro/mp, potrivit datelor imobiliare.ro.
 
„În Domneşti se vând în general terenurile cu utilităţi sau care au fost cuprinse în planurile de extindere a reţelei de utilităţi, iar preţurile acestor loturi sunt de circa 10.000 de euro, la un preţ de 20-25 de euro/mp. Sunt persoane care vând apartamente cu două sau trei camere în Bucureşti şi mai pun diferenţa pentru a se muta la casă, dar mai sunt şi unii, mai puţini, care îşi păstrează apartamentul din oraş, dar vor şi o casă lângă. Pe de altă parte, sunt şi dezvoltatori care pentru 60.000 – 70.000 de euro vând case de 120 de metri pătraţi şi curte de 200 – 300 de metri pătraţi“, afirmă Dragoş Moisoiu, agent imobiliar şi administrator al firmei Respect Imob, care îşi concentrează activitatea pe zona de vest a Capitalei.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO