Companii

Cazul Dacia: muncitorii se plâng că sunt obligaţi să facă o maşină mai rapid decât brutarii o pâine

Mediafax Foto

Mediafax Foto

Autor: Adelina Mihai

21.03.2013, 00:07 1175

Ca în fiecare primăvară din ultimii ani, sindicatele angajaţilor Dacia de la Mioveni au solicitat în negocierile pentru contractul colectiv de muncă o creştere salarială de 500 de lei/angajat, iar refuzul companiei a scos ieri câteva sute de protestatari în stradă.

Salariul mediu al muncitorilor de la Dacia a fost anul trecut de peste 3.900 de lei brut/lună, valoarea acestuia fiind cu 60% mai mare decât în urmă cu cinci ani.

În timp ce muncitorii din fabrică se plâng de faptul că muncesc prea mult şi că li se cere să producă o maşină în 40 de secunde (unul dintre protestatari spunând că „nici la brutărie nu iese pâinea atât de repede pe cât iese o maşină de la noi”), compania arată cum pachetul de beneficii al angajaţilor s-a îmbunătăţit de-a lungul timpului. Astfel că, pe lângă salariu, fiecare angajat a primit anul trecut prime de Paşte, de Crăciun, tichete de masă şi tichete cadou sau tichete de participare la profitul companiei.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

 

Ce cer angajaţii de la Dacia

  • Salarii mai mari

  • Un ritm de lucru mai scăzut

  • Reducerea controalelor în uzină

  • Eliminarea verificărilor alcooltest

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO