Companii

ZF Who’s who in business România. Astăzi, Ivaylo Naydenov, director general al Mondelez România, Bulgaria şi pieţele din estul Adriaticii

ZF Who’s who in business România. Astăzi, Ivaylo...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

01.09.2015, 00:05 478

Ivaylo Naydenov, 48 de ani, a preluat la începutul acestui an funcţia de director general al Mondelez România, Bulgaria şi pieţele din estul Adriaticii, înlocuindu-l pe Gerard Chandran, care a condus operaţiunile Mondelez din România timp de circa patru ani.

Numirea lui Ivaylo Naydenov în funcţia de director general al companiilor din România, Bulgaria şi pieţele din estul Adriaticii a însemnat practic trecerea la un management comun pentru aceste pieţe. Până în acest an, fiecare filială a companiei din aceste ţări avea management de sine stătător. Mondelez are în prezent în portofoliu branduri precum Milka, Poiana, Oreo, Barni, Tuc, Trident sau belVita.

Naydenov, de naţionalitate bulgară, lucrează în cadrul Mondelez din 2004, activând ca director de vânzări şi marketing în Bulgaria.

La începutul anului 2013, a preluat funcţia de director general al Mondelez Bulgaria şi implicit a celor două fabrici de la sud de Dunăre, unde se produce şi brandul românesc Poiana, conform datelor din piaţă.

Mondelez a închis în urmă cu mai mulţi ani cele două fabrici pe care le deţinea în România, mutând producţia brandului Poiana în Bulgaria.

Înainte de a se alătura companiei Mondelez, Ivaylo Naydenov a lucrat pentru companiile Wrigley şi Strauss, jucători importanţi de pe piaţa dulciurilor, respectiv cafelei.

Mondelez România, din care s-a desprins în acest an divizia de cafea formându-se firma Jacobs Douwe Egberts Ro printr-un parteneriat cu D.E. Master Blenders, a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de 714 milioane de lei, după un avans de aproape 13%. 

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO