Companii

Cel mai bogat om din Sibiu vede o scadere cu 10% a businessului din transporturi

Carabulea vede o scadere cu 10% a businessului din transporturi

Ilie Carabulea mai controleaza pe langa holdingul Atlassib si Banca Carpatica

29.03.2009, 15:50 63

Compania Atlassib, specializata pe transportul international de persoane, a transportat in primele trei luni ale acestui an 130.000 de pasageri pe destinatii externe, in scadere cu 9% fata de aceeasi perioada a anului trecut, potrivit lui Ilie Carabulea, actionarul majoritar al companiei.

"Numarul de calatori transportati s-a redus de la 145.000 la inceputul anului trecut la 130.000 de persoane pe rutele internationale. Se preconizeaza anul acesta o scadere a cifrei de afaceri cu 10% fata de 2008 in conditiile actuale din piata si in conditiile diminuarii traficului de pasageri", a spus Carabulea.
Compania Atlassib a incheiat anul trecut cu o cifra de afaceri de 283 de milioane de lei (66 de milioane de euro), nivel aproape similar cu cel din 2007, cand compania a obtinut venituri de 280 de milioane de lei (65 mil. euro). Cea mai mare parte a cifrei de afaceri o au transporturile spre Spania si Italia, aproape 60% din veniturile totale, potrivit actionarului majoritar.
Anul trecut, au fost transportati aproape 840.000 de pasageri spre destinatii internationale, mai putin fata de 2007, cand compania inregistra 850.000 de pasageri pe curse spre Spania, Italia, Germania, Franta, Belgia si altele.
Flota cu care opereaza compania pe curse internationale include 200 de autocare.
"Nu intentionam deocamdata sa introducem noi destinatii externe. Asteptam sa vedem ce se va intampla in piata", a declarat Carabulea. El a mai adaugat ca nu a luat in calcul realizarea de alte investitii in acest an pana nu se va stabiliza piata.
Pe piata transportului rutier de persoane exista in prezent doi mari jucatori, Atlassib, controlat de omul de afaceri Ilie Carabulea, si Eurolines, controlat de Dragos Anastasiu, aceste companii operand insa rute internationale si nu interne.
Omul de afaceri sibian Ilie Carabulea mai controleaza si operatori rutieri de curse interne, Transdara sau Transmixt.
Transportul international rutier de pasageri este afectat de competitia cu operatorii de low-cost, in conditiile in care in 2007 si 2008 au intrat tot mai multe companii aeriene low-cost, ceea ce a dus la o scadere a traficului cu autocarul de pana la 11% in cazul Eurolines anul trecut.
Omul de afaceri Ilie Carabulea mai controleaza pe langa hol-dingul Atlassib si Banca Carpatica.
 
 
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO